Átépítés alatt is lesz ügyintézés a Kerületi Hivatalban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Ilyen lesz 45 nap múlva a Pesti út 163. földszintje

Holnap, március 10-én reggel megkezdődik a Kerületi Hivatal Pesti út 163. szám alatti épülete földszintjének és alagsorának átépítése, hogy 45 nap múlva egy korszerű, tíz munkahelyes kormányablak várhassa az ügyfeleket, fotófülkével kiegészítve.
Mint Riz Levente polgármester a mai sajtótájékoztatón elmondta, a kormányablak kialakítása lehetővé teszi, hogy például a gyed, a gyes vagy az Európai Unióban használható egészségügyi kártya, az öregségi nyugdíj kezdeményezése vagy földhivatali ügyek intézése helyben is megtörténhessen, ne kelljen a város belsejébe utazni érte.
Magyarországon 250 kormányablak nyílik az év végéig, Budapesten 35. A rákosmenti lesz a 15. – hangsúlyozta dr. György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja. – Az induláskor 149 ügytípust lehetett elintézni a kormányablakokban, hamarosan 265 ügytípus lesz intézhető. A Miniszterelnökség azon dolgozik, hogy további ötven ügy kerülhessen a kormányablakokhoz.
Csepetiné Gébele Judit a Kerületi Hivatal vezetője kiemelte, az okmányirodai ügyintézés az átépítés alatt sem szünetel. Az okmányirodai szolgáltatások nagy részéhez a Pesti út 163-ban továbbra is hozzá lehet férni. A hivatalból induló ügyeket, a járműigazgatás ügyeit nem akarták áthelyezni máshova. Kicsit zsúfoltabb körülmények között ugyan, de továbbra is itt lehet őket elintézni.
A Kucorgó téri bázis reggel nyolctól este nyolcig két műszakban fogadja az ügyfeleket. Itt a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyeket lehet intézni: lakcímkártya, személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány.
Ha valaki nyomtatványt akar az átépítés alatt leadni a Kerületi Hivatalban, azt is megteheti. Az átépítés ideje alatt ezeket a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán lehet leadni a Pesti út 165-ben.

\"\"
Riz Levente polgármester, dr. György István kormánymegbízott és Csepetiné Gébele Judit, a Kerületi Hivatal vezetője a kiürített épületrészben tartanak szemlét. Itt kezdődik holnap az átalakítás.

Egyéb kategória