DOBOSOK FARSANGJA – Szombaton

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"


DOBOSOK FARSANGJA 20 Bemutató

 

2015. február 28., 14-24 óra
 

Vigyázó Sándor Művelődési Ház


 

Ha február, akkor Dobosok Farsangja! Huszadik alkalommal kerül sor a volt Dózsa, ma Vigyázó Sándor Művelődési Ház falai között Budapest legnagyobb ütőhangszeres gálájára, amelyhez mesterkurzusok és az ország egyik legnagyobb hangszerkiállítása csatlakozik.

Ezzel a rendezvénnyel Rákosmente olyan kiemelkedő zenei fesztiválnak ad otthont, mely az országban és határain túl is mintaként szolgált hasonló ütős zenei gálák megszervezéséhez.
Az elmúlt 20 év alatt az ország minden számottevő zenésze jelen volt, de fiatal tehetségek is bemutatkoztak. A rendezvénysorozaton fellépett nemzetközi sztárok közül néhány név utal arra, hogy miért ér túl a Dobosok Farsangja országunk határain. Peter Erskine, Gregg Bissonette, Omar Hakim, Paco Sery, Akira Jimbo, Trilok Gurtu, Cezary Konrad, Thomas Lang, Rick Latham, olyan nevek, melyekre minden országban ezrével mozdulnak meg a látogatók.
Délután 14 órától kezdődik a hangszerkiállítás, amelyen a magyar ütőhangszeres kereskedők teljes számban jelen lesznek, több standon hangszerbemutatókat tartanak, melyeken láthatjuk többek között SZANYI JÁNOST, SÜMEGHI TAMÁST, VETÉSI GERGŐT, UJJ ZOLTÁNT, JANCSOVICS MÁTÉT. 
A fesztivál főszervezője és a műsor szerkesztője Martonosi György mindig arra törekedett, hogy a legnevesebb zenészeink mellett a legtehetségesebb „trónkövetelők” is bemutatkozhassanak. Idén is hat zenekar fellépése bizonyítja, hogy ez a rendezvény egy igazi zenei gála!
Martonosi György Aranydobverő Díjas ütőhangszeres művész a Dobosok Farsangján kívül több hazai és nemzetközi ütős fesztivál és kurzus szervezője, résztvevője. A Drum-Art magániskola vezetője, a Dobmánia Tábor egyik tanára, több díj tulajdonosa, tankönyvek és elismert zenész magazinok írója, öt évig a Rádió 17 műsorvezetője. Huszonkettő éve a Jazzpresszó házigazdája.
Koncertek, lemezek: Muck-trió, Hammondárium, Trio Olamar, Herencsár Viktória, Martonosi Trio. Az utóbbi években több képzőművészeti kiállítása is volt. A Tamburo dobok nemzetközi, a Sabian cintányérok és a Big Stick dobverők hazai reprezentánsa.
A kettő órakor kezdődő esemény délutáni szakaszában bemutatók és dobkurzusok melegítik be a 18 órakor kezdődő három részes szuperkoncertet, a rendezvény teljes ideje alatt pedighangszerkiállítás is lesz.
 
Kiket is láthatunk idén a szuperkoncerten?
Zenekarok:
ALAPI POWER TRIÓ, GERENDÁS DANI PROJECT, ENDRE-E NERD, SANTA DIVER, SPECIAL PROVIDENCE

Dobosok:
MARKÓ ÁDÁM, GERENDÁS DANI, HUSZÁR ENDRE, SÜMEGHI TAMÁS, SÁRVÁRI KOVÁCS ZSOLT, ZISKO OLIVÉR

Egyéb kategória