Plusz három csoport, 66-tal több férőhely az Újmajori utcai Tagóvodában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az óvoda új épülete az emeletráépítés után

\"\"

Az egyik tágas, világos, új csoportszobában

Elkészült a Hétszínvirág Óvoda Újmajori utcai tagóvodájának bővítése, az emeletráépítés. Ennek eredményeképpen a korábban meglévő 3 csoportszobás óvoda további 3 csoporttal bővült, mely 66 további óvodai férőhelyet biztosít. A csoportszobákon kívül kiszolgáló helyiségeket – csoportszobánkénti öltözőt és vizesblokkot, valamint szertárt és tálalókonyhát is kialakítottak. Az óvoda sószobával is bővült. Ez a lehetőség eddig ebben az óvodában nem volt elérhető, de a fejlesztés által az intézmény összes gyermeke igénybe tudja majd venni, mind a 360 fő. A környezettudatosság jegyében az energiatakarékosságot a meglévő napkollektoros rendszer kibővítése és szürkevíz hasznosító rendszer szolgálja, mely az épület tetején felfogott csapadékvizet hasznosítja elsődlegesen a mellékhelyiségek vízöblítésére. Akadálymentesítés készült az egész épületben, ennek részeként az új szint lifttel is megközelíthető. Az emeleti bővítés érdekében a földszinten is szükség volt kisebb átalakításokra: a korábban itt működő nevelőtestületi és orvosiszobák az emeletre kerültek. Kialakítottak tíz új parkolóhelyet is az épület előtt.     A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor került, mely magába foglalja a csoportszobák (asztal, szék, szekrény, játékok: pl. mozgásfejlesztő játék, tornaszőnyeg, bicikli, kosárlabda palánk, focikapu stb.)  és a kiszolgáló helyiségek felszerelését (tálalóeszközök, tálalókocsi stb.) több, mint 9 millió forint értékben, ezen felül pedig önkormányzati finanszírozásból bővítették a kerti eszközök kínálatát.  A bővítés tíz új munkahely létrehozatalát is jelentette egyben. A fejlesztés összköltsége 210,5 millió forint.
A mai ünnepélyes szalagátvágáson részt vett Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester, Szabó Tiborné és Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő.

\"\"

Kés, villa, olló csak kivételesen való kisgyermek kezébe. Például akkor, ha felügyelet mellett felavat egy új létesítményt.

Egyéb kategória