Fesztivál a lakótelepi közösségekért

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Ezt a lakótelepi társaságot a közösségi munka hozta így össze

\"\"

Ezúttal a politika is háttérbe szorult. Megfért egymás mellett a fideszes és az MSZP-s bogrács, kapitányokkal, mancsaftokkal.

\"\"

A hideg Heineken sörbe „áztatott” önkényuralmi jelkép láttán sem kiáltott senki rendőrért. Ajándék sörnek ezúttal sem nézték a (vörös)csillagát. Csak egy kicsit…

\"\"

Krisztus tanítása: „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”

\"\"

Ki volt a legügyesebb favágó? A fideszes Petrőczy Dániel vagy a felvételünkön látható MSZP-s Hrutka Zsolt?

\"\"

Ruthner György, a szocik korifeusa leginkább Hell energiaitallal oltotta szomját. Pótenergiára, tiszta fejre mindig szükség van.

\"\"

Fenke doktorról, a kiváló urológusról, az Egészségház utcai szakrendelő nemrég kinevezett vezetőjéről köztudomású, hogy a szakmában neki vannak a leghosszabb ujjai. A fesztiválon még a nyurga tapintóeszközeit is megtoldotta egy fakanállal, hogy az egyetemen elsajátított módon megvizsgálja a készülő paprikás krumpli beltartalmának minőségét.  

\"\"

Ínyenc

Megtelt a Kőrösi Iskola előtti tágas szabad terület tegnap, a III. Lakótelepi Fesztivál résztvevői reggeltől estig találtak új lehetőségeket a kreativitásra, a kikapcsolódásra, a közösségi lét fejlesztésére. Ebben elévülhetetlen érdeme van Petrőczy Dániel és Fenke Ferenc körzetes önkormányzati képviselőknek, akik egyéni képviselői keretükből állták a költségeket, illetve Szabó Tiborné képviselőnek, aki pedig a különböző közösségi aktivitások ötletgyárosa volt, átmentve a foglalatosságokat a rendszeres és jól működő rákoshegyi, Helikopter lakóparki rendezvényekből.
Főző- és rajzverseny, ingyenes légvár, gokart, kézműves foglalkozások, sztárfellépők adták a nap szerkezetét. A tartalmat pedig a résztvevők. Jó volt tapasztalni, hogy a társasházi előkertprogramban tavaly összekovácsolódott baráti társaság. Motorja Horváth Anna, a Gyökér utcai társasház közösségfelelőse, akinek hívó szavára ezúttal is nagy számban megjelentek a lakók, a társaság tagjai. Három bográcsban is főzték az ételeket a babgulyástól az őzpörköltön át a paprikás krumpliig. Ezúttal a politika is háttérbe szorult, megfért egymás mellett a fideszes és az MSZP-s bogrács, kapitányokkal, mancsaftokkal. Legfeljebb az illatok viadalának lehettek tanúi az arra járók: előbbiek marha-, a másik csapat birkapörköltet főzött. Nehéz lett volna eldönteni, ki a legügyesebb favágó: a fideszes Petrőczy Dániel vagy az MSZP-s Hrutka Zsolt. Baltaforgatásban ugyanis mindketten jelesre vizsgáztak. Nem baltáztak el semmit. Nem úgy, mint Áron, a székely fia, aki szerencsére nem jött el a fesztiválra. A legenda szerint Áron ugyanis fahasogatás közben véletlenül lenyisszantotta az apja lábát. Erre azt mondja az öreg: – Áron, még egy ilyen és seggbe rúglak!
Ruthner György, a szocik másik rákosmenti korifeusa leginkább a Hell energiaitallal oltotta szomját. Az élénkítő szerre, a tutti-frutti ízekre és a tiszta fejre nyilván már most is nagy szükség van a későbbi feladatok elvégzéséhez. Riz Levente polgármester – a béke jegyében – hosszan elbeszélgetett politikai riválisukkal. Az alapelv ezúttal is krisztusi tanításból vétetett: „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!”
Baleset tehát szerencsére nem történt, a lábakat továbbra is kettesével lehetett számolni, s az ételek is sorban elkészültek. Papp József vállalkozó és ízlelőtársa – zsűriként –alapos munkát végzett. A megosztott első díjat a lakóközösség őzpörköltje, illetve a Vereczkei Gábor és Krisztián fémjelezte csapat marhapörköltje érdemelte ki. 
A délután elsősorban a szórakozásé volt. Mások mellett DJ. Dominique-kel és Kikivel, alias Patkó Bélával, az Első Emelet zenekar frontemberével is lehetett találkozni, együtt énekelni.
A rendezvény ezúttal is elérte célját. A résztvevők szép számából arra lehetett következtetni, hogy van igény ilyen lehetőségekre. Jó közösségi munkával elérhető, hogy a lakótelepi emberek is közelebb kerülhessen egymáshoz.  

\"\"
Gokartozó ifjak ádáz versenye

\"\"

Az aszfaltrajzversenyen képen látható munkájáért az Újlak utcából érkezett Berecz Ricsi átveszi jutalmát Petrőczy Dánieltől

\"\"

Kiki nem az első emeletről, hanem az Első Emeletből érkezett!

\"\"

DJ. Dominique és a vele éneklő-táncoló közönség

Egyéb kategória