Ökonap az Erdős Renée-ben

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Nagy Anikó képviselő, az Ökonap egyik támogatója

Immáron ötödik alkalommal, 2014. április 26-án került megrendezésre az Erdős Renée Ház Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem kertjében és pincéjében a Renée Cafée-ban az Ökonap című rendezvény, ebben az évben a Kölyökkaland Alapítvány szervezésében. A "Kié a Föld" című fotópályázatra beérkezett alkotásokat Viczián Pál fotóművész és Makovinyi Zoltán fotóművész zsűrizte. A felsőtagozatos általános iskolai kategóriában három első, két második és három harmadik helyezés, a középiskolások kategóriájában egy harmadik helyezés született.
Az Ökonap legnépszerűbb programja ismét Tóth Gábor "Az alkalmazkodás mesterei" című Állati Jó Bemutatója volt. Ezt követte Kardos-Horváth János énekes, a Kaukázus zenekar frontemberének koncertje.
A Merzse-mocsár dioráma helyszínén tartott előadást a madarak világáról és madárhang bemutatót Fülöp András.
A környezettudatos táplálkozás és a szelektív szemétgyűjtés fogásaival és fontosságával ismerkedhettek a látogatók valamint újrapapírból készíthettek a gyerekek játékokat a kézműves foglalkozáson.
Az V. Ökonapot támogatta Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Nagy Anikó és Rózsahegyi Péter képviselők valamint az ELMŰ-ÉMÁSZ.
A fotókiállítás megtekinthető a múzeum nyitva tartási idejében, május végéig.Negyedmaraton, rákfutó verseny

A Kölyökkaland Alapítvány április 27-én rendezte meg II.
Rákosmente Kupa Negyedmaraton futóversenyét. A száz nevező között több maratoni bajnok is futott, így izgalmas versenynek lehettünk tanúi. A Kölyökkaland Alapítvány megrendezte a gyerekeknek kiírt Első Rákosmente Rákfutó versenyt. Számos gyerek jelentkezett a rövidtávú, korcsoportok szerinti betétfutamokra továbbá családi futóversenyre is sor került. A díjakat az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Kölyökkaland Alapítvány adományozta.
A Pesti úti sportpályát Rákosmente Önkormányzata térítésmentesen bocsátotta az alapítvány rendelkezésére.
A Kölyökkaland Alapítvány köszönetet mond a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumnak, hogy önkéntesekkel segítették a rendezvény biztonságos lebonyolítását.


Egyéb kategória