Csatornázási ürömök

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Hatvani Zoltán

A tavaly ősszel végre újraindult csatornázás örömeit és bánatait villantotta föl Hatvani Zoltán rákoskerti képviselő a képviselő testület áprilisi ülésén.
Mint mondta, üröm az örömben, hogy a már elkészült gerincvezeték fölötti ideiglenes földes, agyagos „útburkolat” a heves esőzések miatt több utcában kiárkosodott. Negyven-ötven, nem ritkán közel egy méter mély árkokat mosott ki a víz, megközelíthetetlenné téve az érintett ingatlanokat. Ilyen esetben a lakók leggyakrabban a képviselőt hívják telefonon, aki intézkedik. Jelzi a bajt az illetékes alpolgármesternek, Horváth Tamásnak, aki haladéktalanul beindítja a hibaelhárító gépezetet. Hatvani képviselő kérte Horváth Tamást, tegyenek közzé olyan telefonszámot, amelyen a lakók közvetlenül elérhetik a kivitelezőt, hogy amennyiben ő éppen nem tudja felvenni a telefont, a lakók ne legyenek segítség nélkül. A kivitelezők egyébként maguk is segítőkészek, jelzés esetén eleget tesznek szerződéses kötelezettségüknek és helyreállítják a megrongálódott útszakaszokat.
Rákoskerten egyébként 432 családot, 15 utcát érint a csatornázás. A kivitelezés jól halad, tíz utcában el is készült a gerincvezeték, a további ötben is tervszerűen haladnak a kivitelezők.
Rákosmente rákoscsabai és rákoshegyi csatornázatlan területein is megkezdődnek idén a munkálatok. Rákoscsabán előbb, a tervek szerint májusban indul a munka.   

Egyéb kategória