Rákosmente „beszívta” magát a Guinness Rekordok Könyvébe

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Megvan a rekord! DJ. Dominique és a vele együtt ünneplő tömeg édes boldogsága.

Guinness-rekord elérésével kezdődött az Autómentes Nap programsorozata Rákosmentén. 2705 kicsi és nagy, köztük valószínűleg Artúr és az Indián itta ki a fél literes Riska kakaót a nagyposta előtti alkalmi rákosmenti „szabadidő parkban” DJ. Dominique, azaz Várkonyi Attila irányítása mellett.
 
\"\"
 
Kortyok és izgalmak
 
\"\"
 
A polgármester is egy volt a 2705-ből
 
A tömeg nagy izgalommal élte át a történelmi pillanatokat. Így volt ezzel Riz Levente polgármester is, aki ugyancsak versenyzőként, de tisztéből fakadóan a színpadon állva szívta magába az éltető nedűt. Kakaóhoz fűződő személyes viszonyába annyi bepillantást engedett a publikumnak, hogy – riporteri kérdésre válaszolva – elmondta: reggelente teával vagy kakaóval kezdi a napot, így tehát mindennapos italai közé tartozik ez a tejes csemege.
A sikeres kortyolás után ott ünnepelt a tömegben Molnárné Somogyi Szonja, Rákosliget egyik legaktívabb közösségi embere és barátnője, Rádi Angéla is. A két hölgy arról nevezetes, hogy ők kalauzolták el az ötletgazdát Rákosmente polgármesteréhez, így indult e nagyszerű Guinness-rekordkísérlet, így lett belőle végül valódi Guinness-rekord.
 
\"\"
 
Rádi Angéla és Molnárné Somogyi Szonja, a siker bölcsőjének ringatói
 
Mint Riz Levente az eredmény kihirdetésekor elmondta, Rákosmente a minap rendezte meg a nemzetközi erősember versenyt, ilyen világraszóló sikere még nem volt az ezeréves településnek. Most pedig Riska tehén hátán egyenesen a Guinness Rekordok Könyvébe masírozott a városrész. A polgármester az esti buli előtt jelezte is a színpadon a publikumnak, e két utóbbi nemzetközi sikeren felbuzdulva a városvezetés fontolóra vette egy Mars-expedíció útnak indítását, amelyen a résztvevők természetesen Riska kakaót innának.
A Tizenhetedik Online egyébként utána járt, mekkora rekordot kellett megdöntenie kakaóivásban, hány kortyolónak kellett csatasorba állni a csúcsra törő Rákosmentén a siker eléréséhez. Kiderült, hogy voltaképpen egy kakaóivó is elég lett volna hozzá, korábban ugyanis még nem rendeztek ilyen tematikájú versenyt. Így tehát Rákosmente éppen 2705-ször jobb volt a tegnapi délelőttön virtuális ellenfelénél. A hitelesített eredmény alapján ugyanis ennyien vettek részt a versenyben a Ferihegyi úti nagyszínpad előtt.
Többet ésszel… , avagy magyar virtus az Autómentes Napon, csak az ellenfelet kell jól megválasztani….
A szombati családi nap a reggeli csillagponttól Nagy Feró és a Beatricse esti, fénylő bulijáig húzta a nagy hozzáértéssel megszervezett rendezvény ragyogó ívét.
A koncert előtt Riz Levente és Dunai Mónika bizottsági elnök még köszöntötte a több ezres, Feróra éhes tömeget, aztán kezdetét vette a megakoncert.
 
\"\"
 
A koncert előtt Riz Levente polgármester és Dunai Mónika bizottsági elnök köszöntötte a nézősereget
 
Nagy Feró, akinek még mindig népszerűek régi dalai, hamar jó hangulatot teremtett. Mondhatni: ujja köré csavarta a közönséget, amely leste minden szavát, követte mágusa óhaját. Első mondataival azonnal belopta magát a szívekbe. Emlékezett régi, kerületi fellépéséire, üdvözölte a tízemeletesek ablakain kikönyökölő lakótelepi embereket, jelezve, hogy kőbányai gyökerei alapján ő is belülről ismeri e világot. S ha valaki megnézi a Tizenhetedik Online öt évvel ezelőtt az Aranykút Fesztiválon vele készített beszélgetést e cikk végén, akkor megtudhatja, hogy Nagy Ferót érzelmi szálak is kötötték a kerülethez, ifjú vigécként, „lánykorában” ugyanis Rákosligetre udvarolt.  
 
\"\"
 
Nagy Feró zenéje és szimbolikája egyaránt osztatlan sikert aratott
 
Láss csodát, egy pillanatra azért maga a Ferómester is megilletődött a színpadon: tudatosult benne, hogy egyébként egy olyan rendkívül nagy forgalmú kereszteződésben állhat a színpadon, amelynek környékéről elterelték a közúti közlekedést, kegyes szépítéssel – az ő kedvéért. Ettől szinte könnyes lett a szeme, s levonta belőle azt a rá nézve hízelgő következtetést, hogy ő még mindig nagy ember, akiért sok ezren zarándokolnak el a koncertjére. Miután ezt a jelenlévők közül senki nem cáfolta, boldog tudattal énekelte végig a bulit. Tegyük hozzá jogos, nagy sikert aratva.
Az emberek élvezték műsorát, majd este tíz előtt nem sokkal véget vetettek a zenének, s hazamentek a legények.   
Az Autómentes Nap megszervezéséért, lebonyolításáért dícséret illeti a Vigyázó Sándor Művelődési Ház szakembergárdáját.
 
Végezetül tekintsék meg a Tizenhetedik Online Nagy Feróval 2008. augusztusában, az Aranykút Fesztiválon készült beszélgetését.
 
Egyéb kategória