Berobbant az élvonalba az A+A Mozgásközpont

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

 

\"\"

Kupák és világbajnokok az asztalnál: Hatvani Csenge, Hatvani Szabolcs és Ignácz Ivett. Mögöttük Hatvani Anikó, az A+A Mozgásközpont vezetője és Simkó Andrea fitness világbajnok, a sikerek egyik kovácsa.

Három aranyéremmel, két harmadik és egy ötödik hellyel tért haza az A+A Mozgásközpont háromfős táncos csapata a Nemzetközi Modern Táncsport Szövetség (IFMD) által Szigetszentmiklóson megrendezett világbajnokságról. Hip-hop kategóriában Hatvani Szabolcs egyéni vb-aranyat szerzett, hip-hop duo kategóriában pedig Hatvani Csengével párban nyerték el a legfényesebben ragyogó kupát. Fantasy duo kategóriában pedig a Hatvani Csenge-Ignácz Ivett kettős léphetett föl a dobogó legmagasabb fokára. Emellett Ignácz Ivett Dance és Fantasy kategóriában bronzérmes lett, Hatvani Csenge pedig még egy ötödik helyet is begyűjtött Free-Show táncosként az IFMD világbajnokságon.
Ha a kedves olvasó netán nehezen igazodik el a különböző kategóriák között, ne csüggedjen. Az a lényeg, hogy a gyerekek otthonosan mozognak a különböző stílusok között, és mind a gyakorlás, mind a verseny közben jól érzik magukat. Doppingolja őket a mozgás, a rivaldafény, a siker.
Az A+A Mozgásközpont Rákosligeten, a Liget Centerben, a Hősök tere 18. szám alatt tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit, s az eltelt szűk esztendő alatt a szervezet kétségtelenül berobbant a különböző modern, fiatalos táncformációkat nemzetközi szinten művelő formációk élvonalba. A Hatvani Csenge, Ignácz Ivett, Hatvani Szabolcs trió igazi aranycsapattá érett. Kategóriájukban, a 10-13 évesek korcsoportjában rendre kimagasló teljesítményeket értek el. A sikerkovácsok között elsősorban Simkó Andrea világ- és Európa bajnok fitnessfenomént, mai fitnessedzőt kell megemlíteni, illetve Hatvani Anikót, aki a rendkívül kulturált feltételeket biztosítja a nagyszerű eredmények eléréséhez. Vezeti a mozgáscentrumot, s nem utolsó sorban a Hatvani-gyerekek édesanyja.
Egy másik szövetség, az European Dance Union (ESDU) által szervezett közelmúltbeli horvátországi világbajnokságon, Porecben Hatvani Szabolcs hip-hopban világbajnoki ezüstérmet szerzett, míg húga, Csenge Acrodance kategóriában 6. helyezést ért el.
A Nemzetközi Táncszövetség (IDF) világbajnokságának – tavaly Londonban rendezték a versenyt –, idén Nagykanizsa adott otthont. Ezen Szabolcs hip-hopban egyéni aranyat szerzett, testvérével, Csengével pedig elhódította a legrangosabb trófeát. Nagykanizsán Ignácz Ivett és Hatvani Csenge szintén világbajnokok lettek Fantasy duó kategóriában.
Hatvani Szabolcs számára ez az év hozta meg a várva várt sikereket. Ma már tudja, hogy tehetséges táncos. Mikor az első spontán mozdulatokat otthon a tükör előtt megtette, szülői ajánlásra hamar szakemberek előtt találta magát. S onnan már – igaz, sok munkán keresztül – de egyenes út vezetett a sikerhez. – Mindig szerettem volna kitűnni valamivel az osztálytársaim közül – mondja az egyébként nagyon szerény, de legalább annyira céltudatos fiú, aki szeptembertől megy hetedik osztályba. Jól esik neki, hogy a lányok közös fényképeket akarnak vele készíteni, a fiúk pedig arra kérik, hogy tanítsa meg őket egy-egy tánclépésre. – Főleg a csajozós mozdulatokat szokták kérni, de hamar rádöbbenek, hogy nem is olyan könnyű mozdulatok ezek – neveti Szabolcs a felemás helyzetet.
Hepp Sándor hip-hop oktató külön is foglalkozik vele. Nagy tehetségnek tartja. Szerencsére Szabolcsban akaratban, alázatban, kitartásban nincs hiány.    
Egyéb kategória