Herencsár Viktória muzsikált a szlovák államfőnek adott díszvacsorán a Sándor-palotában

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Áder János Ivan Gašparovič és Herencsár Viktória társaságában

Áder János köztársasági elnök díszvacsorát adott Szlovákia államfője, Ivan Gašparovič tiszteletére február 19-én.
A magyar államfő Herencsár Viktória cimbalomművésznőt kérte fel, hogy játékával ajándékozza meg a szlovák elnököt. Ebből az alkalomból a művésznő saját feldolgozásait játszotta, melyet szlovák és palóc népdalokra készített.
Áder János kérésére Herencsár Viktória szlovákul köszöntötte a szlovák elnököt, aki nagy érdeklődést tanúsított a cimbalom iránt. Ő is muzsikus, fujarán játszik. Ivan Gašparovič meg is jegyezte, ha tudta volna, hogy cimbalommal köszöntik, elhozta volna hangszerét, s együtt zenélhetett volna Viktóriával.
 
\"\"
 
A díszvacsora vendégei Rákosmente díszpolgára cimbalomjátékát hallgatják
 
A hallgatóság nagy figyelemmel és tetszéssel fogadta a művésznő játékát.
A szlovák elnök úgy vált el Herencsár Viktóriától, hogy február 28-án találkoznak Besztercebányán. A Besztercebányai Művészeti Akadémia most ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Herencsár Viktória docens itt. Az ünnepi műsort – amelyen Herencsár Viktória növendéke is szerepelni fog – az elnök is megtekinti.
A művésznő, Rákosmente díszpolgára, a Cimbalom Világszövetség elnöke abban reménykedik, hogy tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy javuljanak a magyar-szlovák kapcsolatokat, és elinduljon egy szorosabb együttműködés a két ország között.
 
Egyéb kategória