Megújultak a főzőkonyhák Rákosmentén

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Ünnepélyes szalagátvágás a felújított főzőkonyha avatásán a Zrínyi Iskolában. Süllős Gyuláné, a Pensio Kft. ügyvezetője és Riz Levente polgármester átadja a korszerű létesítményt rendeltetésének.

Magyarország legnagyobb konyha-felújítási, közétkeztetési beruházási programjának utolsó elemét adta át Riz Levente Budapest Főváros XVII. Kerület Rákosmente polgármestere, országgyűlési képviselő és Süllős Gyuláné, a Pensio Kft. ügyvezető igazgatója ma délben a Zrínyi Iskolában.
A 400 millió forint összértékű beruházási program két éve kezdődött, 34 önkormányzati fenntartású oktatási és nevelési intézmény konyhája, étkezője újult meg, két főzőkonyhát alakítottak ki az Újlak utcai és a Zrínyi Miklós Általános Iskolában. Összesen 3500 négyzetméternyi épületet újítottak fel, 9800 négyzetmétert festettek ki, 500 konyhai berendezést cseréltek le, vagy újítottak meg.
Több mint hatezer ebédadag lefőzésére alkalmas kapacitást újítottak meg, mindenben alkalmazkodva a kor követelményeihez. A beruházást a közétkeztetési vállalkozás magántőkéje fedezte. Az önkormányzat és a Pensio Kft. megállapodása értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonába kerülnek.
Rákosmente Önkormányzata 2010-ben írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot közétkeztetési szolgáltatásainak ellátására és fejlesztésre. A tender értelmében a tíz éves szolgáltatási szerződés keretében a nyertesnek vállalnia kellett, hogy a harminc éves konyhákat és étkezőket az európai normáknak és előírásoknak megfelelően újítja meg, és a beruházások ideje alatt is biztosítja a kerületi intézmények magas színvonalú ellátását.
A felújított konyhák mindenben megfelelnek a HACCP, az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO22000 minőségbiztosítási rendszereknek.
 
\"\"

Az első adagokat a polgármester porciózta a gyerekeknek
 
A fejlesztés során az iskolában nem csupán korszerűsítették a konyhát és kiszolgáló részleget, az épületrészt közel 200 négyzetméteres új szárnyal is bővítették. Így elegendő a hely a korszerű, energiatakarékos berendezések számára, nőt a konyha kapacitása, és megteremtették a hatékony munkavégzés feltételeit. Konkrétan a ma átadott zrínyis konyha a fejlesztések eredményeként naponta több mint kétezer adag ebéd készítésére képes. Rákosmentén sikerült megfelelő megoldást találni arra is, hogy a gyermekek hozzájuthassanak az egészségesebb, korszerűbb, rostokban gazdagabb ételekhez, ugyanakkor ez ne jelentsen vállalhatatlan megterhelést az önkormányzatnak és a szülőknek sem – emelte ki Süllős Gyuláné, a Pensio Kft. ügyvezetője. Elmondta: a forráshiányos időszakokban különösen szükség van a megfelelő együttműködés kialakítására az önkormányzat, a szülői munkaközösségek és a közétkeztetési szolgáltatók között annak érdekében, hogy a szolgáltatási színvonalat a konyhák felújításával és a reformkonyha elvein nyugvó ételek bevezetésével tovább lehessen növelni.
——————————————-
A Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. családi vállalkozásként alakult 1993. márciusában. A hazai magán tulajdonosokhoz köthető, kilenc társaságból álló cégcsoport napjainkban a közétkeztetési piacvezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 80 ezer fő részére biztosít étkezést, bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben. A társaság, Magyarországon egyedülálló módon, elsőként vezetett be négy különböző, nemzetközileg elismert minőség biztosítási rendszert. Az étlapokat, menüsorokat minden esetben dietetikus szakemberek felügyelete mellett állítják össze. A társaság kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód támogatására: Magyarországon elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben.
 
Egyéb kategória