Nyeszterenko mesterkurzus harmadszor a Bartók Zeneházban

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Jevgenyij Nyeszterenko otthon érzi magát Rákoshegyen. Papucsban érkezett a mai sajtótájékoztatóra Fohsz Tivadar alpolgármester társaságában.
 
Harmadik alkalommal tart mesterkurzust Rákoshegyen, a Bartók Zeneházban Jevgenyij Nyeszterenko ma, holnap és holnapután. A zárókoncert november 30-án lesz a Zenetudományi Intézetben 19 órai kezdettel. (Budapest, I. Táncsics Mihály utca 7.) Ma délelőtt sajtótájékoztatón ismerkedhettünk meg a művésszel, és betekintés kaphattunk a növendékek készülődésébe is.
Nyesztyerenko 1938-ban született Moszkvában. Építészmérnöknek tanult, de az egyetem elvégzése után beiratkozott a leningrádi Konzervatóriumba. Tanulmányai végeztével a Kis Színházhoz, majd a Kirov Operához szerződött. 1967-ben megnyerte a szófiai énekversenyt, 1971-től a Moszkvai Nagy Színház, a Bolsoj vezető énekese. Nagy sikerrel énekelte a világirodalom vezető basszus szerepeit, Verdi (Fülöp király, Fiesco, Sparafucile, Attila), Rossini (Basilio), Gounod és Boito (Mefisto), valamint az orosz klasszikusok, Muszorgszkij (Hovanszkij Ivan, Borisz Godunov) és Glinka (Koncsak) műveiben. Bartók Kékszakállúját Ferencsik Jánossal vette lemezre. Bejárta az egész világot, a bécsi Staatsoperben, a Milánói Scalában, a londoni Covent Gardenben egyaránt hatalmas sikert aratott. Számos alkalommal vendégszerepelt Budapesten a Magyar Állami Operaházban, a Zeneakadémián. 1990 óta Bécsben él.
Tekintsék meg a mai sajtótájékoztatóról készült tudósításunkat, illetve azt az interjút, amelyet a Tizenhetedik Online 2009. október 13-án készített a Mesterrel akkori mesterkurzusa utolsó munkanapján.
 
 
 
Egyéb kategória