A reformáció emléknapján

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Ágotai Ferenc igazgató visszautalt a 495 évvel ezelőtti eseményre. A Jókai falát ezentúl a református egyházi és a nemzeti címerek díszítik
 
Október utolsó napja a reformáció emléknapja.
A kerület református iskolájában, ebben az évben is megemlékeztek erről az ünnepről. A délelőtti borongós idő után az időjárás is kedvezett az ünneplőknek, elállt az eső, az ég is kiderült.
Egy rövid műsor keretében Ágotai Ferenc igazgató visszautalt a 495 évvel ezelőtti eseményre, majd az 1. osztályosok éneke után dr. Füzesi Zoltán lelkipásztor osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel e jeles napról. A megemlékezés közös imádsággal zárult.
Ez a nap más miatt is emlékezetes marad az iskola életében. Ekkor avatták fel Tömpe Emőke rákoscsabai keramikusművész alkotásait.
Az iskola falát ezentúl, a református egyházi és a nemzeti címerek díszítik. Az avatási ünnepségen több presbiter is részt vett, majd az állófogadáson sokan gratuláltak az alkotónak.
Az iskola közössége a mindennapokban is hálásan tekint az átadott jelképekre, melyek kifejezik az intézmény által közvetített értékrendet.
Csingérné Nagy Judit
Egyéb kategória