Friss rendőrségi hírek — 10. 26.

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

 
Rákosmente szolgálatában


A kora délutáni órákban Rákoscsaba egyik családi házában bántalmaztak két 15 éves fiatalembert. A sértettek azért keresték fel az osztálytársukat, hogy vele egy mindösszesen 3.000.-Ft-os kölcsönadósságot rendezzenek. A fiúkat osztálytársuk otthonában két felnőtt korú férfi hozzátartozó fogadta, akik a kölcsönkért összeg visszaadása helyett, a hitelezőket egy kiadós verésben részesítették. A sérülteket a mentősök arc, fej és egyéb, ütlegelésből származó sérülésekkel szállították kórházba.

Ittas állapotban vezette személygépkocsiját az a IX. kerületi lakos, aki a Szent Imre herceg utca és a Robogó utca kereszteződésében nem adta meg az áthaladási elsőbbséget egy kerületi lakos által vezetett személygépkocsinak, vele frontálisan ütközött, majd az ütközést követően a balesetet helyszínről segítség nyújtás nélkül továbbhajtott. Menekülésében csak a Ferihegyi útig jutott, ahol a vasúti átjáró piros jelzésnél szabályosan várakozó gépjármű oszlop utolsó járműjének ütközött. 
A kereszteződésben bekövetkezett balesetben a vétlen személygépkocsi vezetője és annak utasa sérült meg. A vasúti átjárónál történt balesetben a szerencsének köszönhető, hogy csak anyagi kár keletkezett a vétlen személygépkocsiban. 
Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő gépjármű vezetőjét a rákosmenti járőrök vér és vizelet vételre állították elő.  
 
Mentősök kérték a rákosmenti rendőrök segítségét annak a kerületben élő fiatalembernek a korházba történő elszállításához, aki a betegségére nem szedte be az orvosa által előírt nyugtató szereket, és az otthonában lett rosszul. A rendőri intézkedés indokául az a tény szolgált, hogy az illető a lakása berendezési tárgyait rongálta meg, és tartani lehetett attól, hogy saját magában, a közeli hozzátartozóiban, esetleg a szomszédokban azok anyagi javaiban is kárt tesz. A személyt a mentősök a Merényi Géza kórház pszichiátriájára szállították.  

Kábítószer gyanús növényi anyagot találtak annak a kerületi lakosnál a árőreink, akit gyanús viselkedése miatt igazoltattak és állítottak elő a Pesti útról. A fiatalember ruházatának átvizsgálása során a nadrágjának farzsebéből került elő egy alumínium fólia tasak, melyben az ő állítása szerint bio füvet tartott, ami szerinte legális anyag. Az elsődleges drogteszt, egy tilalmi listán lévő kábítószert tartalmazó anyagot mutatott ki, így az lefoglalásra került.   

Garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja elkövetésében indult meg a nyomozás annak a 3 főből álló társaság tagjai ellen, akik az elmúlt hétvégén vasárnap a déli órákban, a Pesti út – Borsó utca kereszteződésben egy régebbi anyagi tartozásos vitában kérdőre vonták az utcán éppen akkor, arra közlekedő, az ügyben sértetté váló ismerősüket. A társaság tagjai amint meglátták az utcán sétáló sértettet, vele szóváltásba keveredtek, ezt követően őt több szemtanú jelenlétében ököllel ütni, illetve rugdosni kezdték, majd a sértett ellenállását legyőzve egy személyautóba erőszakkal bekényszeríttették, és vele ismeretlen helyre távoztak. 
Bravúros gyorsasággal, mindössze 30 percen belül sikerült elfogni a 3 fős társaságot.
Az ELMÜ szakemberei tettek feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. október 14-ét megelőző 1-2 napban, a Péceli út 222. szám előtt az utcán lévő transzformátor állomásból szakszerűen leeresztették annak hűtőolaját, ezzel több 10 ezer Ft-os lopási, továbbá a rongálással jelentős anyagi kárt okozva a szolgáltatónak.

Az elmúlt héten ismét sikerült áruházi tolvajokat tetten érni. Az egyik esetben egy kerületi lakos volt az elkövető, míg a másikban egy XXI. kerületi lakos került elfogásra. Mindketten a szabálysértési értéket nem meghaladó összegre kíséreltek meg lopást elkövetni, de az áruház biztonsági munkatársai ebben őket megakadályozták.

Az elmúlt héten pénteken a Sóska utca egyik családi házának udvarán, kertépítési munkálatok közben, egy feltehetően II. világháborúból származó aknavető gránátot találtak a munkások. A járőrök a tűzszerészek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A Magyar Honvédség Tűzszerészei a robbanó testet beazonosították, azt a biztonsági előírások szerint biztosították.
Kérjük a lakosságot, hogy ha az ingatlanjaikon kertépítési, ház, vagy alapozási földmunkákat folytatnak, minden esetben kellő körültekintéssel járjanak el, és ha gyanús fémtárgyat, gyanús fém eszközöket – fegyvert, lőszert, robbanótestet vagy ezekhez hasonlító tárgyakat találnak, vagy robbanótesthez hasonló tárgyat fordítanának ki az ásóval vagy a markoló géppel, akkor haladéktalanul értesítsék a rendőrhatóságot.

A múlt héten a kora délutáni órákban a Pesti út 80.szám alatt lévő pszichiátriai intézet orvosa kérte a rákosmenti rendőrök segítségét. Egy idős néni ment be a pszichiátriai épületbe, de semmiféle irattal nem rendelkezett, és a hozzá intézett kérdésekre sem válaszolt. A járőrök megérkezését követően az épületben megjelent egy kerületi lakos, aki az „elkóborolt” édesanyját kereste. A gyors intézkedésnek köszönhető, hogy a családtag megtalálta a hozzátartozóját.

A rákosmenti rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait az elmúlt héten a Péceli út 104. szám elől. Egy földön fekvő, erősen vérző fejű személyhez kaptak riasztást. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy szerencsére nem bűncselekmény áldozata lett a fejsérült személy, csak a kelleténél több alkoholt fogyasztott, melynek során veszítette el az egyensúlyát, ennek következtében esett el és sérült meg a feje.
 
Egy 73 éves hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította a Naplás utca – Hártya utca kereszteződésben lelakatolva hagyott női kerékpárját. Lopási kár: kb: 15.000.-Ft

A kerületünkben lévő egyik benzinkút épületébe – a biztonsági kamerák, valamint távfelügyeleti riasztó rendszer ellenére 2012. október 12-én a hajnali órákban, – egy eddig még ismeretlen személy hatolt be úgy, hogy a shop kirakat ablaküvegét egy beton talpazatú útterelő oszlopsegítségével betörte. Az üzlethelyiségben elhelyezett riasztók a betöréssel egy időben megszólaltak és füsttel árasztották a légteret, így az elkövető a helyszínről pánikszerűen távozott, onnét nem sikerült semmit eltulajdonítania. 

 

 

Balesetek

 
Valamilyen bódultságot, illetve kábulatot előidéző ismeretlen szert fogyasztott az a kerületi lakos, aki a tulajdonában lévő BMW típusú személygépkocsival közlekedett a X. kerület irányából Rákoskeresztúr irányába késő este. A Pesti út – Kaszáló út kereszteződésében járt, amikor -feltehetően az előzőleg elfogyasztott szerek hatására elaludt, ennek során- elvesztette a járműve feletti uralmát, és nekiütközött a Kaszáló útról a Pesti útra kihajtani szándékozó, szabályosan közlekedő, helyi kerületi lakos által vezetett Seat személygépkocsinak. Az ütközés következtében a balesetben vétlen személygépkocsi vezetője a fején és a nyakán sérült meg, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Őt a helyszínre kiérkező mentő elsősegélyben részesítette, a további korházi ellátásról önként lemondott.
A balesetet okozó személyt a járőrök a kerületi rendőrkapitányságra előállították. A kábítószer fogyasztás gyanújával indult büntetőeljárásban a helyi nyomozók, míg a közlekedési baleset okozása kapcsán, a BRFK. Közlekedési Alosztály munkatársai járnak el.
Az előállított személy tettét súlyosbítja, hogy ugyanezen a napon 17:30.órakor a kerületi járőrök már intézkedtek vele szemben kábítószer fogyasztás gyanújával.  
 
 
Heti Sebességrekord

A múlt héten a Naplás úton mértük be sebességellenőrzés alkalmával azt a gépjárművet, amely a megengedett 50 km/h helyett 110.km/h-s tempóval közlekedett. (száguldozott). A gyorshajtáson tettenért gépjármű vezetőnek 6büntetőponttal, valamint 130.000.-Ft pénzbírság megfizetésével kell számolnia.
 
 
 
Kérjük a tisztelt állampolgárokat, hogy aki a fenti bűncselekmények bármelyikével kapcsolatban, az ismeretlen elkövető személyéről, annak tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi rendőri szervvel, vagy hívja a 107-es rendőrségi, illetve a 112-es segélyhívó számot, vagy hívja a 06-1-253-2340, illetve a 06-1-253-2312-es telefonszámok valamelyikét, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni.
 
Hatóságunknak a sikeres nyomozás lefolytatására, a bűncselekményben még be nem azonosított ismeretlen elkövetők kézre kerítése érdekében, minden adat, információ nagy segítségére van.


Egyéb kategória