Az Akadémia festőgyöngyszemei Svájcban

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Egy villanás a svájci kiállításról. A képen, balról jobbra: Gasztonyi Kálmán, Zsófia Lázár, a Lázár Art Management képviselője, Vincze Judit és Gyöngyösi Zoltán.
 
Idén 14. alkalommal került megrendezésre Svájcban, Zürichben a Nemzetközi Képzőművészeti Vásár. A svájci székhelyű Lázár Art Management, azaz Lázár Galéria egy tavalyi budapesti kiállításon fedezte fel a XVII. kerületben működő AkadémiaStúdió festőiskolát, tette lehetővé számukra a részvételt.
Az Akadémia telepen működő önképzőkör tagja közül Gasztonyi Kálmán, Gyöngyösi Zoltán és Vincze Judit mutatta meg tehetségét a svájci közönségnek. A kiállításon való részvétel nem önkéntes volt – egy szakmai bizottság zsűrizte be a képeket – mely nem kizárólag a technikai tudást vette figyelembe, hanem  a művész önkifejezésének egyedisége, ötletessége is döntött. A több mint 70 kiállító között más magyar művész nem szerepelt a rendezvényen.
Emlékezetes, az AkadémiaStúdió festőiskola első lépéseinél Koszorúsné Tóth Katalin is aktívan közreműködött. Egyik első kiállításukat éppen a Hófehérke Óvodában rendezték 2010 szeptemberében. A képviselő azóta is figyelemmel kíséri az akadémiás festőiskola munkásságát, több budapesti kiállításon vett részt maga is.
 
\"\"
 
Az út kezdete, az első kiállítások egyike az Akadémia telepen, a Hófehérke Óvodában. Felvételünkön: Meiszter Kálmán festőművész értékeli a látottakat.

 
A magyar stand óriási sikert aratott Zürichben! Több szakmai vélemény alapján „A kiállítás legszebb és legnívósabb standja” elismerést kapta. Ez volt az első nemzetközi kiállításon való szereplése a kerületi csapatnak, melyet reméljük még számos fog követni.
Mindenesetre úgy tűnik az egykori Hófehérke Óvoda Gyöngyszemei valóban megérdemelték ezt a kitüntető figyelmet és mostantól már nemzetközi, rangosabbnál rangosabb kiállításokon fogják bizonyítani tehetségüket és rátermettségüket.

Egyéb kategória