Zsótér Ferenc vehette át az idei Rákoshegyért díjat

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Szabó Tiborné és dr. Bényi Zsolt rákoshegyi önkormányzati képviselők Kacsó Péter kerámia faliképével, címe Templom a város szélén. A Rákoshegyi Polgári Kör ezzel az alkotással köszöntötte Zsótér Ferencet. Mellettük Zsótér Ferenc és Horváth Tamás alpolgármester a kitüntetést dokumentáló díszes oklevéllel.  
Fotó: Váradi Eszter
 
Átadták tegnap a Rákoshegyért díjat. A kitüntetést Zsótér Ferenc vehette át Horváth Tamás alpolgármestertől a Baptista Imaházban megtartott ünnepségen.  
 
Zsótér Ferenc nyugalmazott meteorológus tősgyökeres rákoshegyi. A helyi elemi iskola, majd a piarista gimnázium elvégzése után az ELTE meteorológia szakán szerzett diplomát. 1957 tavaszán már az Országos Meteorológiai Intézet Magaslégköri Kutató Intézetében dolgozott. Hat év múltán került a Ferihegyi repülőtérre, ahol a Nemzetközi Repülésmeteorológiai Szolgálat munkatársa, majd osztályvezetője lett. Nevéhez fűződik a Ferihegyi Időjárási Radarállomás létrehozása. Felesége, Magdi néni a Kép Utcai Általános Iskolában dolgozott adminisztrátorként. Az iskola diákjait, sőt az érdeklődő felnőtteket is rendszeresen elkalauzolta a Gilice térre, a meteorológiai megfigyelő állomásra, sőt a repülőtérre is, fel az irányító toronyba. Ady utcai házuk kertjében is működött egy mini megfigyelő, ahol szívesen fogadta az érdeklődőket. Nyugdíjba vonulása óta aktív résztvevője a helyi kulturális életnek. Dr. Kálmán Alajos hívó szavára megalakulása óta tagja a Vigyázó Ferenc Művelődési Társaságnak. A havi rendszerességgel nyíló kiállítások rendezésében Tóth Tibor csapatában tevékeny résztvevő volt. A helytörténeti csoport munkájában is segített. Nem csupán emlékeit, hanem összegyűjtött dokumentumait is közreadta. Ameddig egészsége engedte, minden rendezvény aktív részese volt, mindig a közösség javára tevékenykedett.

Egyéb kategória