Segíti a diákfoglalkoztatást az önkormányzat

\"\" \"\" \"\" \"\"
 
\"\"
 
A Fő tér parkját gyomlálják a diákok
 
Várhatóan egy-másfél hét múlva indul Rákosmente Önkormányzata diákfoglalkoztatási akciójának második üteme – jelentette be ma, július 12-én Riz Levente polgármester a Fő téren tartott sajtótájékoztatón.
Az első ütem holnap zárul, melynek keretében 30 fiatal talált egy-egy hetes munkalehetőséget. A fiatalok kertészkedtek, gyomláltak, gereblyéztek, segítettek a városközpont növényeinek, zöld felületeinek gondozásában. Az egy millió forintos keretet uniós forrás biztosította.
A második „felvonásban” 45 fiatal összesen 1,6 millió forintot használ föl az önkormányzat keretéből. Ennek forrását a képviselők, illetve a polgármester kerete biztosítja. A második ütemben a diákok a kerületrészek területein is dolgoznak majd.
Úttörő jelentőségűnek mondható, hogy az önkormányzat, mint munkáltató kiemelt jelentőséget tulajdonít a fiatalok nyári munkavállalásának. Ezzel nemcsak a városrész karbantartásához nyer fiatal munkáskezeket, hanem a családok költségvetéséhez is hozzájárul, ami a mai világban nem elhanyagolható.   
Egyéb kategória