A leghűségesebb pásztor, avagy Mindszenty bíboros fehérvértanúsága – kiállítás Bécsben

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Rétvári Bence, Babusa János, Virág Mihály beszélget Babusa János Mindszenty szobra előtt a bécsi Porcia Palotában

Fidelissimus Pastor – a leghűségesebb pásztor, Mindszenty bíboros fehérvértanúsága címmel kiállítás nyílt tegnap, június 26-án Bécsben, a Porcia Palotában, a Herrengasse 23. szám alatt. A tárlat augusztus 10-ig megtekinthető.
Az Ausztriában nyílt kiállítás anyaga széles körű összefogás eredményeként született meg. Számos intézmény és alapítvány ajánlotta fel nagy becsben tartott műtárgyait, képeit és fotóit, erre az eseményre. Közöttük az Esztergomi Prímási Levéltár és az Esztergomi Főszékesegyházi Kincstár, de küldött anyagot a Magyar Nemzeti Múzeum és a Veszprémi Érseki Könyvtár is. Meghívást kapott a kiállításra alkotásaival Babusa János, rákoscsabai szobrászművész is. A tárlat megszervezésében közreműködött Bukta Norbert, a Szent István Bazilika művészeti vezetője, aki Rákoskerten él.
A kiállítás védnökségét Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek, Márfi Gyula veszprémi érsek, valamint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vállalta el. A tárlat szervezésének ideje alatt, a napokban derült ki, hogy Erdő Pétert további öt évre a katolikus nevelési kongregáció tagjának nevezte ki XVI. Benedek pápa.
Köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Vince Magyarország Ausztriába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty Alapítvány elnöke.
A kiállítás megnyitóján Rákosmente képviselő-testületét Virág Mihály rákoscsabai képviselő reprezentálta.
Tekintsék meg a Tizenhetedik Online tudósítását.
 
Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty Alapítvány elnöke
Egyéb kategória