Ismét megrongálták a Merzse tanösvényéhez elirányító jelképeket Rákoshegyen

\"\" \"\" \"\"

\"\"

A Szabadság utca első piktogramja ép maradt

 


Tegnap, május 1-én este ismét lefestették a piktogramokat Rákoshegyen. A helyreállításról készült írásunk lentebb. Szabó Tiborné önkormányzati képviselő feljelentést tesz az ügyben. A Tizenhetedik Online hamarosan jegyzetben reagál a történtekre.
 

Szomorú jelenség miatt riasztotta délután szerkesztőségünket Szabó Tiborné rákoshegyi önkormányzati képviselő.

Rosszakaratú kezek lefestették a rákoshegyi Szabadság utcán és Nyár utcán lévő főleg villanyoszlopokon elhelyezett kis piktogramokat. Fehér alapon egy kedves kis zöld levelibékát, illetve egy másik kis fehér alapon piros keresztet ábrázoltak. Ezek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a holnapi, április 28-i Merzse-mocsárbeli tanösvény ünnepélyes avatására való eljutást, amelynek Szabó Tiborné a motorja.
Az Erdőkürt utcában már megmaradtak a Huszár Imre és felesége által fölfestett jelképek, a városból kivezető úton azonban eltűntek. Mintha valaki azt akarta volna elérni, hogy az avatásra indulók ne találják meg az ünnepi eseményekhez vezető helyes utat.
Nem nagy öröm, mondhatná valaki. Ám némelyeknek – úgy fest – mégis az. Van benne némi hasonlóság a csabai strandon keletkező tüzekhez. A szerdai például nem sokkal azután lobbant lángra, miután az önkormányzati szakemberek befejezték ott a munkát, és elmentek a területről, jelezte a másnapi képviselő-testületi ülésen Horváth Tamás alpolgármester. A piktogramokat is aztán tették tönkre, hogy Huszár Imre és neje tegnap befejezte a munkát. Ezt pedig maga Huszár Imre mondta el portálunknak ma délután. Lehet persze, hogy mindez csak a véletlen műve.
– Két hétig dolgoztunk rajta. Volt, hogy napi 12 órát festettünk, s volt, hogy csak egyet-kettőt, ahogy az időnk engedte – mondta szomorúan Huszár úr.
De – ahogy mondani szokták – Huszárék nem nyelték le a békát. Ma délután ismét nekiálltak, és este nyolcra befejezték a hibák kijavítást.  
Talán ma éjjel nem lesz hívatlan látogatója a piktogramoknak.

\"\"

Huszár Imre és felesége előbb újrafesti a békát, aztán a kereszt pótlása következik a felső, fehérre mázolt négyzetben. 

Egyéb kategória