Tavaszi Gála a Gregorban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A 4. b. előadása rajzfilmslágereket mutatott be. Felvételünkon a Mézga családból láthatunk egy jelenetet.

Az 1. b. Törpetánc bemutatójával kezdődött a Gregor Iskola Tavaszi Gála ünnepsége, amelyet az intézmény alapításának 110. évfordulója alkalmából rendeztek. Aztán jöttek a negyedikesek, nyolcadikosok és a többiek, három csoportban, hogy az iskola minden korosztálya megmutathassa magát a szülőknek, a hozzátartozóknak, akik természetesen a gyerekek minden rezdülésére hálásan reagáltak. Előtte dr. Fekete Ildikó, Rákosmente tankerületi igazgatója köszöntötte az publikumot.
Az eseménysorozat már tegnap elkezdődött, amikor Riz Levente polgármester a Gregor József Általános Iskola egykori és jelenlegi művésztanárainak tárlatát nyitotta meg. A B. Szetlik Ildikó, Rabie Judit, Tömpe Emőke és Salamon György festményeiből szervezett kiállítás május 10-ig tekinthető meg.

\"\"

Riz Levente megnyitja a művésztanárok kiállítását

Ismerkedjenek meg közelebbről a művészekkel.
SALAMON GYÖRGY
Festőművészként 40 éve alkot a kerületben, elsősorban tájképeket, épített környezetünk tárgyi emlékeit, illetve portrékat fest.
A 70-es évek közepén végezte a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, mesterei Barcsay Jenő, Kokas Ignác és Szentiványi Lajos voltak. Festői kifejezésmódjára a lendületes ecsetkezelés az élettel teli színhasználat jellemző. Iskolánkban egy évig dolgozott rajztanárként, de ez az időszak azóta is emlékezetes számára.
TÖMPE EMŐKE
1974-2005-ig tanított itt rajzot, keramikus művész, rajztanár. Rendszeresen vesz részt művésztelepeken. Akvarell képein az elhagyatott házak látványa már szinte költészet. Az őcsényi „repülőtér" nem a XXI. század dubai-i luxusa. Falusi, provinciális. Nem a kerozin bűze, hanem a levágott fű illata és a szabadság érzete. "Olyankor másképp látom a világot, kellő távolságtartással. A gazvirágok szépségét látom és nem a kiirtandót. Közelről, a hátsó udvarok felől nézve emberközelinek, szerethetőbbnek tűnik a világ."
RABIE JUDIT
2005-2009-ig dolgozott itt rajztanárként. Különböző projektfeladatokban vett részt, pl. Varázsfuvola projekt. Tanítványai számtalan díjat nyertek hazai és nemzetközi versenyeken. Számára nagyon fontos a művészet és a pedagógia összekapcsolása, a gyermekekkel való foglalkozás a művészet révén. Munkái főleg inspirációs anyagok, illusztrációs ötletek. Az itt bemutatott alkotások formajátékokra épülő kompozíciók. A cél az volt, hogyan lehet ösztönszerűen szabad formákból egységes képi rendszert alkotni.
B. SZETLIK ILDIKÓ
2013-óta tanít rajzot iskolánkban, aranyműves, rajztanár. Több mint tíz éve foglalkozik tűzzománcozással. Festett és rekeszzománc képeket készít, többször vett részt a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepen és kiállításán. A festett színes, fényes felületek dekorativitása, szépsége vonzza, témáit a természetből meríti.

Egyéb kategória