A gyógyítás magas színvonala újabb elismerést érdemelt ki a Bajcsy Kórházban

Bodnár Attila, a sikersen működő Bajcsy Kórház főigazgatója 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Fül-Orr-Gége Osztálya is egyetemi oktató osztály címet kapott, jelentette be Bodnár Attila a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója. Ez a felminősítés az intézet immár hatodik osztályának egyetemi oktató osztállyá történő kiemelését jelenti.
A kórház Fül-Orr-Gége Osztálya nemzetközi és hazai szinten is elismerést vívott ki az ott folyó gyógyító és megelőző tevékenységével. A páciensek körében eredményesen végzi évente fej-nyak rákszűrési programját is. Az intézet nagy szakmai érdeklődés mellett rendezte meg tavaly a Magyar Tudomány Napja alkalmából Bodnár Attila főigazgató elnökletével „A fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti ellátás fejlődése a Bajcsy Kórházban: új módszerek, új eredmények” címmel tudományos ülését. Az idei Semmelweis-napi tudományos konferencián is válogatást mutattak be az osztály profiljából, a legújabb eljárásokból.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet hat osztálya rendelkezik immár egyetemi oktató osztályi kinevezéssel, ezek: I. Belgyógyászati Osztály, III. Belgyógyászati Osztály, Fül-Orr-Gégészet, Immunonephrológia, Neurológia és a Sebészet.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 2018 novemberében megkapta a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórháza címet. Ennek célja, hogy az arra alkalmas egyetemen kívüli egészségügyi intézmények részt vegyenek az orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában, illetve ezen oktatóhelyek erkölcsi elismerésben részesüljenek.