Emléktábla a mellkassebészet tanítómesterének a Bajcsy Kórházban

\"\"

Dr. Mészáros Zsolt főorvos, egykori munkatárs és dr. Bodnár Attila főigazgató leleplezi Professzor Dr. Keszler Pál emléktábláját

 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet emléktábla avató ünnepséget rendezett Professzor Dr. Keszler Pál mellkassebész emlékére

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház tisztelettel adózik a XX. század második fele magyar mellkassebészetének egyik meghatározó alakja és tanítómestere emlékének.

Az ünnepélyes avatást megtisztelték jelenlétükkel az egészségügyi ágazat képviselői, a mellkassebészet, sebészet és tüdőgyógyászat prominensei, egykori tanítványok és munkatársak, családtagok és barátok.

Professzor Dr. Keszler Pál a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban abban az időben újnak számító eljárások bevezetésével korszerűsítette a mellkassebészet területét.

Dr. Mészáros Zsolt főorvos, egykori munkatársa méltatta a gazdag életutat, szakmai tevékenységét. Külön kiemelte Professzor Dr. Keszler Pál magyar és nemzetközi társasági tagságait. Részt vett a Magyar Sebész Társaság és annak később megalakult Mellkassebészeti Szekciójának, valamint a Magyar Tüdőgyógyász Társaság vezetőségének munkájában.

A család és a barátok képviseletében professzor úr fia, Keszler András, arról az emberről emlékezett meg, akinek életpályája, emberi kvalitásai – humanizmusa és nyitottsága – példaértékűek.

Az emléktábla avató ünnepségen dr. Bodnár Attila és dr. Mészáros Zsolt leleplezték Buda István szobrászművész Professzor Dr. Keszler Pált ábrázoló domborművét, mely a Bajcsy-Zsilinszky Kórház „A” épületének félemeleti lépcsőfordulójában található.

 

„Ez az emléktábla szolgáljon mementóul nemzedékek számára, és emlékeztessen minden erre járót az emberre és orvosra, akinek nyomdokain haladva elkötelezettek vagyunk pácienseink gyógyításáért, életminőségük javításáért” – zárta beszédét dr. Bodnár Attila főigazgató.