Császárné Varga Erika a díjazott

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Diadal Úti Általános Iskolában ünnepélyes keretek között adták át a 2016. évi ’Rákoscsaba-Újtelepért’ díjat. A magyar államalapítás 1000. évfordulója alkalmából Rákosmente önkormányzata által alapított kitüntetést azon kerületi polgárok kapják, akik jelentősen hozzájárultak a településrész szellemi gyarapodásához. Az ez évi elismerést Császárné Varga Erika igazgatóhelyettes kapta. Raffai Gábor iskolaigazgató köszöntő beszédében nagy megtiszteltetésnek nevezte a lehetőséget, hogy azokat, akik ezért a kis hazáért tesznek, most itt üdvözölhetik a teremben. Külön köszönetét fejezte ki a bíráló bizottságnak, hogy a jeles alkalomból igazgató helyettes asszonyt ünnepelhetik.
Horváth Tamás alpolgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy azt hitte, ismeri Erikát. Az igazi megismeréséhez azonban nem csupán hivatali funkciójában kellett vele találkozni. Személyiségében ugyanis kettősség munkál: a komoly munkához ugyanis, ha kell, céltudatosság társul. Érdekes, hogy a korábbi díjazottak is hasonló karakterű emberek voltak, a közösség ezt a típust értékeli. Erika az iskolát kulturális központtá akarja tenni, mégpedig a többiekkel közösen. S az iskola tud is közösségi térként szolgálni. A kisiskolások testi fejlődése szívügye, hiszen ő maga is sportoló volt. A díjak pedig csakis csapatban érhetők el, mert csak így lehet alkotni. Erikát a hit tartja itt, az elkezdett munka véghez vitele iránt. Tanítási tevékenységét is ehhez szeretné igazítani, hiszen a formálható gyerekeket nem szeretné elhagyni.
A díjat Riz Levente polgármester adta át. A díjazott bronz emlékplakettet kapott, mely Kiss György szobrászművész alkotása. Az elismerő oklevelet Budai Tibor grafikusművész készítette. Köszönő beszédében Császárné Varga Erika kiemelte, nagy szerencséjének érzi, hogy nap mint nap bejárhat az iskolába dolgozni, hiszen nagyon szereti az ottani közösséget. Tagjai egyrészt jó szakemberek, másrészt jó emberek is. Tudnak örülni egymás sikerének, támogatják egymást a bajban is, ami nagyon fontos. Emellett a támogató családi háttér fontosságát hangsúlyozta, tehát ha van az embernek egy olyan társa, aki becsüli a munkáját. Megköszönte az egykori tanítványai jelenlétét is, mert az ő és szüleik szeretetéből építkezik munkája során, s ebből tud visszaadni környezetének is.
Az ünnepséget Bordi András rádióbemondó vezette, melyen jelen voltak önkormányzati tisztségviselők és képviselők, valamint Herencsár Viktória cimbalomművész, kerületünk díszpolgára is.