Megállapodás a papok egészségügyi ellátásáért

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke együttműködési megállapodást írt alá a Főegyházmegye papjainak egészségügyi ellátásával kapcsolatos feladatok hatékony végrehajtásáról.
A megállapodás aláírására a Főegyházmegye hivatali helyiségében került sor.
Az együttműködés célja, hogy a szolgáltatás igénybe vételére jogosult személyek megelőző, valamint gyógyító célú ellátása, rehabilitációs kezelése kimagasló szinten történjen a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fekvő- és járóbeteg-szakellátásán.
A kórház az egészségügyi szolgáltatás keretében központi telephelyén sürgősségi, valamint szakorvosi, a hozzá tartozó X. kerületi szakrendelőben járóbeteg-szakellátást nyújt, valamint fogadja az arra jogosultakat Krónikus Belgyógyászat, Mozgásszervi Rehabilitációs, Neurológiai Kúra osztályain. Így a Főegyházmegye háttérintézményeként funkcionál.
A szolgáltatást igénybe vehetik a Főegyházmegyénél és az alá tartozó egyházi szervezeteknél – plébániák, lelkészségek, templomigazgatóságok – szolgálatot teljesítő felszentelt, ill. nyugdíjas (vagy egészségi és egyéb okból szolgálat alól felmentett) papok.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház életében jelentős szerepet játszó Szent Erzsébet Kórházkápolna igényes kivitelezését két évvel ezelőtt  Esztergom-Budapesti Főegyházmegye finanszírozta, így a háttérintézményi  megállapodással egy újabb lépést tettek a  mindkét fél számára kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködésben.
„ A Főegyházmegyével kötött együttműködési megállapodásunk egy újabb olyan szerződésünk, mely partnereink számára előnyökkel, egészségi állapotukat és életmódjukat javító eredményekkel jár” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.