Kutyafuttatók épülnek kerületszerte

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

  \"\"

\"\"

Riz Levente, Rózsa Ágnes és Fohsz Tivadar oszlopállítás közben

Rákosmente területén 2016. évben kiemelt fejlesztés a kutyafuttatók kialakítása és kerület szerte kutyaürülék gyűjtő ládák kihelyezése.
Az 1200 m2-es, téglalap alakú terület a Gyökér utcánál (a Gyökér közzel szemben) helyezkedik el. A kutyafuttató építésénél a kerület vezetősége – dr. Rúzsa Ágnes jegyző, dr. Mód Kristóf aljegyző, Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar és Horváth Tamás alpolgármester – valamint iroda- és csoportvezetők is kivették a részüket a munkában. Riz Levente elmondta, a kutyafuttatók kiépítése egy harmonikus, békés együttélést biztosít a kutyabarátoknak és azoknak, akiknek nincs kutyája. Dr. Rúzsa Ágnes jegyző szerint a mostani kutyafuttató is tükrözi a kerület állatbarát koncepcióját és még további 13 (3 elkerített és 10 szabad) területet tervez az önkormányzat kialakítani. A Gyökér utcai ebfuttató a vezetők önkéntes munkájából épülhetett meg.
A kerületben jelenleg a Borsó utcai kutyajátszótér és a most megépült Gyökér utcai kutyafuttató mellett még 2 elkerített rész épül a kutyák és gazdáik számára: a Diadal utca 29-cel szemben lévő zöld területen, valamint a Borsó utca 48-cal szemben, a park sarkán. Rákosmente Önkormányzata jelenleg 50 db kihelyezett ürülékgyűjtő ládával segíti a tiszta környezet megóvását.

Forrás: rakosmente.hu

\"\"