Az eső ellenére jól szórakoztak az Autómentes Nap résztvevői

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Maminbaba tánccsoport produkciója

\"\"

Az arcfestésnek most is sikere volt

\"\"

A dobos DRuMSTeRS együttes is jól dübörgött a Ferihegyi úton\"\"

Generációk harca a sakktáblán

\"\"

A futóverseny résztvevői között a polgármestert is megpillanthattuk

\"\"

Családi futás, családi sikerek. Magashegyi Cintia és leánya, Magashegyi Bettina is eredményesn szerepelt saját kategóriájában a futóversenyen.

\"\"

Somogyi Károly második lett a felnőttek közötti nyolc kilométeren. Riz Leventétől veszi át az érmet, az oklevelet. Az ajándékcsomag mögöttük szintén átadásra vár.

Nagyszabású programsorozattal várta Rákosmente önkormányzata az Európai Autómentes Nap idei rendezvényét szeptember 17-én. Az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz, napsütés és felhőszakadás kiszámíthatatlan módon váltogatta egymást. Ennek ellenére amikor éppen nem esett, sokan látogatták azt a gazdag kínálatot, amit a színpadtól egészen a Gyökér utcáig a szervezők fölsorakoztattak a Ferihegyi úton. Az egyik sátor mellett például egy szelíd vakvezető kutyára lehettek figyelmesek az arra járók, aki ott ült gazdája mellett, utasításra várva. Krayné Faragó Zsuzsanna, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének XVII. kerületi közösségi civil szervezője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy látássérülteket toboroznak a számukra szervezett foglalkozásokra. Krayné elmondta azt is, hogy Rákosmentén sok látássérült él, közülük azonban számosan rejtőzködnek, óckodnak közösségbe menni. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy akik vállalkoznak a helyi közösségekbe való bekapcsolódásra, azoknak teljesebbé, tartalmasabbá válik az életük. A közösségbe járás azt is jelenti, hogy a szabadidő tartalmas eltöltésén túl ők is megismerik és képviselni kezdik a fogyatékos emberek igényeit. Segítsük közösen a közösség lámpásainak munkáját. Ezért adja közre a TIZENHETEDIK Magazin is elérhetőségüket: (06-70) 984-84-68.
A programok között volt lovagoltatás, trükkös biciklik kipróbálása, a kicsik számára rendezett horgászverseny, aszfaltrajzverseny, ismerkedés a rendőrség munkájával a rendőrautók és rendőrmotorok megszemlélésén keresztül. De fel lehetett mászni a tűzoltóautókra is. A nap folyamán több koncertet is meghallgathattak a kilátogatók. Tapsolhattak a Fele Királyság együttes gyermekkoncertjének, a DRuMSTeRS dobos zenekar műsorának, meghallgathatták a Petruska-koncertet. Az egyik legkedvesebb programpont a Maminbaba táncegyüttes fellépése volt, amelynek keretében az anyukákból álló tánccsoport, hátukon a kicsinyükkel teljesítették a programot. A szó szoros értelmében a mamik hátán lévő gyerekhordozóban ült a baba, ahogy a tánccsoport neve is mutatja. Akik érdeklődnek munkájuk iránt, azok a Vigyázó Sándor Művelődési Házban vehetik föl velük a kapcsolatot.
A délután egyik sokak által kedvelt programpontja az V. „Hajrá, Rákosmente!” futóverseny volt, amelyen kicsinyek és nagyok egyaránt indulhattak. A délután kettőkor eldördült rajtpisztoly mintegy háromszáz induló számára nyitotta meg a lehetőséget a táv teljesítésére. Az időjárás ekkor sem volt kegyes, olykor zuhogott az eső, de a résztvevők kitartottak és baj nélkül mindenki célba ért. A délutáni eredményhirdetésre többen úgy érkeztek már, hogy otthon forró vízben lezuhanyoztak és át is öltöztek. A polgármester – aki szintén lefutotta a távot – sűrű programjai miatt sportöltözetben nyújtotta át a legjobbaknak járó elismerést. 
Sokan készültek a főattrakcióra, a Ladánybene 27 együttes élő nagykoncertjére, ám ezt sajnos az első elverte.
A viszontagságos időjárás ellenére akik kimerészkedtek a rendezvény helyszínére, jól szórakoztak.

\"\"
A Ladánybene 27 zenekarra sokan fenték a fogukat. Felvételünk még a koncert legelején készült, a felhőszakadás előtt. Az eső miatt azonban biztonsági okokból sem lehetett megrendezni a fellépést.