Kosárlabda-torna idén kilencedszer

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

Tóth Ádám és Koszorúsné Tóth Katalin főszervezők a népes kosarasgárda előtt

\"\"

A győztes csapat Koszorúsné társaságáben. Marhalábszárral lettek az elsők.

Kilencedik alkalommal rendezték meg ez évben az Akadémia-újtelepi kosárlabda fesztivált. Mint Koszorúsné Tóth Katalin a rendezvény főszervezője elmondta, a verseny megnyitóján Dunai Mónika országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, valamint a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola ’Piccolino’ zenekarának térzenéje üdvözölte a megjelenteket. Jelen volt továbbá Agócs Zsolt, Kőbánya-Kertváros önkormányzati képviselője is, akivel 2007-ben közösen indították el a mára már szép hagyománnyá vált versenyt.
Tóth Ádám, a kupa szakmai szervezője szerint szép eredménynek mondható, hogy a benevező csapatok száma ez évben is 12, csakúgy, mint az elmúlt évek többségében. S ezek közül mindössze 4 csapat érkezett a kerületen kívülről. Ez a résztvevőszám pedig igen figyelemre méltó, hiszen a budapesti szintű versenynek is ennyi indulója van. Streetball győztes: Doggy Style – Madaras János, Búza Dániel,  Fabio Fascian,Kovács Máté, Tóth Ádám, NIKE 3 pontos dobóverseny: Arató Balázs, BP Shop Büntető Párbaj: Molnár Bence, Baller Király Kiesős verseny: Madaras János, NEFF Zsákolóverseny: Varga Edgár
Az idei program egyik különlegessége, hogy a kosárlabdacsatát összekapcsolták egy első ízben megrendezett lakossági főzőversennyel is. Ezen kifejezetten a környék lakói vehettek részt, s különféle húsételek elkészítésében mérhették össze tudásukat. A verseny győztese ez alkalommal a ’Jómadarak’ csapat lett (tagjai: Ani, Ida, Kriszta konyhatündérek), akik marhalábszárból készült ételükkel vívták ki a zsűri elismerését. Valamennyi csapat számára a Papp Hús Kft. szállította az alapanyagot.