Köszöntés a tanévnyitón

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

Nemesvölgyi Ildikó köszöntése

Véget ért a vakáció, szeptember 1-jén reggel nyolckor becsengettek. Az ország összes általános és középiskolájában elkezdődött a tanítás. A Podmaniczky Evangélikus Általános Iskola diákjainak is megkezdődött a 2016/17. tanév.
Az első tanítási napot megelőzve, augusztus 31-én a Rákoskeresztúri Evangélikus Templomban találkoztak először a tanévnyitó istentiszteletre érkező gyerekek, szülők és pedagógusok, hogy a harang megszólalása után ismét nekivágjanak a 10 hónapig tartó, izgalmakkal teli, sokszor rögös útnak.
Darvas Anikó igehirdetését követően az első osztályos tanító nénik az összetartozás jelképévé vált nyakkendővel avatták a legkisebbeket podmaniczkys diákokká, akik lelkészi áldással indultak el a hosszú úton. Ezt követően a tantestületbe szolgálatra érkezett új tanítók ünnepélyes beiktatására és eskütételére került sor.
A tanévet hivatalosan Erdészné Nagy Éva igazgatóasszony nyitotta meg. Beszédében nemcsak a legkisebbeket és a ballagó nyolcadikosokat köszöntötte, hanem az intézményből nyugdíjba vonuló Nemesvölgyi Ildikót is. Szakmai munkásságát példaként állítva elmondta, hogy szinte egy iskolában teljesített szolgálatot egész életében. E hosszú idő alatt az iskola különböző területein látott el feladatokat, mindenütt és mindig lelkiismeretesen helytállva, nagy szeretettel és odaadással fordulva tanítványai felé.