Sok érdeklődőt vonzott a rendvédelmi bemutató Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

A Közszolgálati Egyetem, amelynek része a volt Rendőrtiszti Főiskola tagjai önvédelmi bemutatóval szórakoztatták a közönséget.

\"\"

Horváth Tamás köszöntője

\"\"

Készül a lövészárok, helyére kerül a kézigránát.

\"\"

Az old timer oldalkocsis motor, korabeli honvéd egyenruhás motorossal a Rákosmentét átszelő felvonulásra indul

Az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat rendezték meg június 10-12-én a Nyilas táblán. A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt. Az eseményt Horváth Tamás alpolgármester nyitotta meg.
A programon részt vett Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos, Ádám Barnabás ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka, dr. György István Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapesti Rendőrfőkapitány, Varga Ferenc tű. dandártábornok, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság főigazgatója. dr. Rúzsa Ágnes jegyző.
Kun Szabó István vezérőrnagy beszédében kiemelte, kitűnő kapcsolatban dolgozik egymással a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetésvégrehajtás állománya. Nemcsak a fővárosban, hanem országosan is. Ezek széles körben tapasztalhatók az árvízi védekezésnél éppúgy, mint napjainkban a migránshelyzet kezelésénél. Kiemelte, Riz Levente polgármester vágya, hogy egyszer ez a rendezvény egy hatalmas szárazföldi találkozóvá fogja kinőni magát. Ez jó úton halad, mondta a vezérőrnagy. Az esemény tartalmasságához hozzájárulnak az önkéntesek is, akiknek a haza védelmében épp olyan fontos a szerepük, mint a hivatásos állománynak. Az önkéntes tartalékos szolgálatra a rendezvényen is lehetett regisztrálni. Fontos szerepe van az önkéntes tűzoltóknak is, emelte ki. Kun Szabó István aláhúzta, a hazáért, a nemzetért közösen kell tenni.
Éppen öt éve, 2012-ben rendeztük meg először a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok című programsorozatot. Azóta évről-évre mind többen látogatnak ki erre az eseményre, így ma sem lehet más a célunk a korábbi években: tartalmas szórakozást s egyben felelős ismeretterjesztést kínálni az idelátogató családoknak, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ne feledjük azonban azt sem, hogy ez a rendezvény – színes programjai mellett egyben – tiszteletadás is a rendvédelmi dolgozók áldozatos munkájának megbecsülése előtt, melyet akár a mindennapi feladatok során, akár természeti csapások esetén végeznek.
Horváth Tamás alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az önkormányzat vezetése kezdettől fogva felvállalta – szóban és tettben egyaránt – a Haza védelmének nemes ügyét, a rendtisztelet és a nemzeti összetartozás tevőleges megélését. E célt szolgálja a rendvédelmi napok megszervezése is. A közszolgálatiság, ezen belül a rendvédelem sem maradhat mozdulatlan folyamatosan változó, felgyorsult világunkban. Választ kell keresnie, választ kell adnia a kor kihívásaira, ám mindezt úgy megtennie, hogy a múltból építkezve, a múltat felhasználva készül fel a jövő kihívásaira.
A szónok rámutatott, fontos, hogy mindannyian részesei legyünk az együttgondolkodásnak, mint ahogy igaza volt John. F. Kennedy amerikai elnöknek is, amikor azt mondta: „Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért!” E vészterhes időkben, amikor Európa rendkívüli kihívásokkal küzd, és az Európai Unió tagjai gyakran a közös hangot sem találják, óriási s egyben közös a felelősség nemzetünk megmaradásáért, gyermekeink és unokáink jövőéért. Együtt kell cselekedni, mert erős akkor lehet az ország, ha egyesítjük az erőket, szögezte le.
A mostani rendezvényen is kézzelfogható közelségbe kerülnek a legkülönbözőbb honvédelmi tárgyi emlékek, műszaki mentési gyakorlatok, valamint különböző rendvédelmi látványelemek. Az ország számos pontjáról érkező hagyományőrző egyesületek, csapatok mellett megtekinthetők a Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelem kiállítóhelyei és programjai is.
Kifejezte reményét, hogy az önkormányzat bízik benne, hogy a megrendezendő programok mindenkiben erősítik kicsit a hivatástudatot és az érdeklődést a rendvédelmi szervek irányába.
Az időjárás sajnos nem kegyelmezett a szervezőknek. Szombat délután mindent elmosott a zivatar.

\"\"

A lánctalpason való utazás sok érdeklődőt vonzott

\"\"

Mosolygós arcok

\"\"

A bőséges programkínálat sok érdeklődőt vonzott