A Mosolygós-nap segít a másság elfogadásában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Hatodik alkalommal szervezték a Mosolygós-nap programját a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban vendégül látva a Gyurkovics iskola gyerekeit június 3-án. Ez a nap segít a másság elfogadásában, megtanít arra, hogyan segíthetünk. Idén, az érzékenyítés évében hozzájárul a nevelési feladatok eredményesebb megvalósításához.
A Kőrösiben 2010-ben hallottak a Mosolyország Alapítvány gondozásában működő Kapcsolda programról, mely iskolák segítségét kéri sérült gyermekek felkarolásához. A Kőrösi szívesen csatlakozott, és a Gyurkovics iskolával fel is vette a kapcsolatot. Ők örömmel fogadták a jelentkezést és az óta is töretlen az együttműködés. Évente egy alkalommal találkoznak, együtt töltenek egy délelőttöt a vendég gyerekekkel és tanáraikkal, gondozóikkal. Általában 40-50 tanuló érkezik 10-15 felnőtt kíséretében. A Kőrösi 20 fővel szokott részt venni, négy pedagógussal.
Dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató köszöntőjében elmondta, valóban jó látni a sok vidám, nevető arcot. Sérült gyermekek egészséges társaikkal vesznek részt a programokon és szemmel láthatóan mindenki jól érzi magát. Ezzel az együttműködéssel mindenki nyer. A vendégek számára egy változatos délelőtt, melyen a segítségre szorulók szeretetet, odafigyelést, törődés és elfogadást kapnak, a kőrösisek pedig megtapasztalják a segítségnyújtás örömét. Sok kőrösis nagyon várja már ezt a napot, és azokhoz a gyerekekhez kéri magát segítőnek, akikkel már többször találkozott.
Igyekeznek változatos programot szervezni vendégeknek. Az évek során volt már agyagozás, nemezelés, gyöngyfűzés, papírhajtogatás, papírból napocska készítés, festés-színkavalkád, rongyokból képkészítés, madárkép-színezés, sportfoglalkozás, közös éneklés és tánctanulás. Adtak elő jelenetet irodalmi alkotásokból, művészitomászok bemutatót tartottak számukra.
Közben megvendégelik őket szendvicsekkel, üdítővel és süteményekkel. Mindig jó érzéssel tölti el a pedagógusokat, hogy tanítványaink sok szeretettel hoznak édes és sós süteményt, melyek közül sok otthoni készítésű.
A program végén az iskola igazgatójának átadtak egy CD-t, melyen minden gyermekről látható felvétel.