Te is válj sportolóvá!

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Május 20-án, pénteken a "Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatása" című, a Nemzeti Tehetség Program NTP-SR-15 kódjelű pályázati kiírására benyújtott, NTP-SR-15-0031 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Te is válj sportolóvá! c. pályázati program keretében egy fantasztikus és színvonalas sportágakat népszerűsítő rendezvényen vettek részt a Budapest XVII. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános iskola és Gimnázium 3. és 4. osztályos tanulói.
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
Számos érdekes és változatos esemény színesítette e napot.
A diákok részt vettek egészséges életmódról szóló játékos, interaktív előadáson Szabó Ildikó dietetikus vezetésével, melyen aktívan szerepeltek.
Emellett lehetőségük nyílt különböző egészségügyi vizsgálatok részvételéhez is Kiszely Andrea és Kállai Emőke védőnők segítségével, mely során vérnyomás-, vércukorszint- és pulzusmérés, valamint EKG- és színlátás vizsgálatok szerepeltek.
A rendezvény főeleme a – sportágak népszerűsítése céljából – a látványos sportágbemutatók voltak, melyeket 17. kerületi sportegyesületek edzői és versenysportolói tartottak.
Sportegyesületek:
Kosárlabda – Keresztúri Központi Sportsuli DSE, edző: Fülöp Gábor, Pálos Bence
Labdarúgás – Grund FC, edző: Buzsáky Ákos
Vívás – Budapesti Honvéd Sportegyesület, edző: Budai István
Foorball – IBK Cartoon Heroes, edző: Varga Dénes
A gyerekek később ki is próbálhatták e sportágakat, ahol az egyesületek versenysportolóival együtt belekóstolhattak az adott sportág szépségeibe.
A rendezvényen kiállításra kerültek a résztvevő diákok által kreatívan elkészített sportágakról szóló plakátok, melynek legkreatívabbjai díjazásra kerültek.
E remek nap szervezéséért köszönet illeti Somogyi Andrea tanárnőt és testnevelő kollégáit, Medvácz Évát, Polgár Gyulánét, Nagy Gézát valamint Lukács Gusztávot.

Kőrösi sajtó