Gazdag program a Gyermeknapon

\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Izgalmas nap ért véget május 29-én a gyermekek számára. Rákosmente gazdag programmal várta a kicsinyeket Gyermeknap alkalmából. A családok nemcsak a Vigyázó Sándor Művelődési Ház előterében és parkjában szórakozhattak kedvükre, de egy házzal arrébb, a szomszédos Bakancsos utcai sporttelepen zajló Ebkavalakád is vonzotta a látogatókat. Sőt! A Home Center mellett is volt ugrálóvár, s minden gyerekeknek kedves játszóeszköz és nyár eleji édesség, csemege.
Az Ebkavalkádon a négylábúak ezúttal is lenyűgözték a kutyaszerető kicsinyeket. Nagyszerűen sikerült bemutatókon tapsolhatták pirosra a tenyerüket. Volt, amikor versenyeztek a kutyák és a gyerekek. A cél az volt, hogy az akadálypálya végén elhelyezett teniszlabdát ki hozza vissza hamarabb. A futva odaérő kisgyerek a kezében vagy a vágtázó négylábú a szájában. Nos, ha jóindulatúak akarunk lenni, s elfogadjuk, hogy a kutyusokat mindig jóval később indították, mint a gyerekeket, akkor a kicsik nyertek. Élesben persze a kutyák hipp-hopp odarohantak és bámulatos fürgeséggel szállították a labdákat vissza gazdinak.
Átadták az ilyenkor szokásos rajzverseny díjait is. Rekordmennyiségű pályázat érkezett idén, több, mint háromezer rajz. A legaktívabbak a Diadal és a Podmaniczky iskola gyerekei voltak. A zsűrit ezúttal is Babusa János szobrászművész képviselte. Ott volt az Ebkavalkádon Szikszó Sándor rendőrkapitány is, aki hasznos eszközökkel megpakolt ajándékcsomagokat adott át a legügyesebb gyerekeknek.
Délutánra is jutott még érdekesség. A délelőtti meseolvasás után a Home Centerben is körbeülték a gyerekek Dunai Mónika országgyűlési képviselőt, aki érdekes történetekkel ismertette meg őket.