Bordi Andrást köszöntötték 50. születésnapján

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Felvételünkön: Bordi András felesége, Bordi András kisfiával, Andriskával, Dunai Mónika és Rózsahegyi Péter

Bordi András Kazinczy-díjas művész 50. születésnapja alkalmából tartottak születésnapi köszöntőt a Maros moziban május 15-én. Az ünnepségen részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Rózsahegyi Péter önkormányzati reprezentáns. Bár András lakóhelye Liget széle, inkább Rákoscsaba-Újtelep, de erős városrészi kötődése révén szervezték meg számára barátai ezt a születésnapi alkalmat.
A Rákosligeti Polgári Kör által szervezett családias ünnepségen a résztvevők először megtekintették a Könyv születik Alsólendván című dokumentum-játékfilmet, amelyben Bordi András Kulcsár György prédikátort alakítja.
A Magyar Rádió bemondó-műsorvezetője alapvégzettségét tekintve magyartanár. 1995 óta aktívan részt vesz az anyanyelvi mozgalomban és a Kazinczy Alapítvány munkájában. Rendhagyó drámaórákat tart a 14 és 18 év közötti fiataloknak. Beszédoktatással 1997 óta foglalkozik.
A Magyar Rádió beszédtanára volt 2007-ig, emellett a szlovéniai Lendván a helyi magyar nyelvű televíziósok nyelvi képzésével foglalkozik.
Három gyermeke van, Bálint, Blanka és András.