Kőrösis rajzkiállítás a lengyelség szellemében

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Buskó András átadja a díjakat

\"\"

A Wawel sárkánya ihlette üvegre készült kompozíciót kapta ajándékba az iskolától Buskó András. A sárkány egy lengyel népi hagyományokból ismert szörny, mely a legenda szerint a Wawel-domb barlangjában, a Visztula folyó mellett, Krakkóban élt. A szörny a város megalapítása előtt pusztította a vidéket.

\"\"
Szemlélők

\"\"

Az alkotások birodalmában

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium Kiválóan Akkreditált Tehetségpontként kiemelten foglalkozik a vizuális területen tehetséges tanulók fejlesztésével. ,,Színes ceruzák” címmel idén is megrendezték rajzkiállításukat a Vigyázó Sándor Művelődési Ház Ballonyi Galériáján. Az ünnepélyes megnyitóra 2016. május 11-én került sor.
A kiállítás különlegességét az adta, hogy a Kőrösi iskola ebben a tanévben a XVII. Kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogató segítségével csatlakozott a Lengyel-Magyar Barátság Napjához kapcsolódó programokhoz egy rajzpályázat formájában.
A pályázat célja az volt, hogy a tanulóik megismerjék a kerületünkben élő nemzetiségek, ebben a tanévben a lengyelek életét és kultúráját. Az alsó tagozatos gyerekek lengyel népmeséket, a felsősök magyar-lengyel történelmi vonatkozású mondákat olvastak, majd illusztrálták azokat. A felhívásra csaknem 200 csodálatos pályamunka érkezett.
Buskó András, Budapest Főváros XVII. Kerületi  Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának  elnöke nyitotta meg a kiállítást, köszöntötte a vendégeket és átadta a rajzverseny díjazottjainak a jutalomkönyveket, okleveleket.
A május 22-ig tartó kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a legszebb pályamunkákat, szakköri munkákat, pályázati alkotásokat.