Katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Tűzoltók oltják el a kigyulladt tehervagont

\"\"

Óvodások százai élvezték a gyakorlatot

\"\"

Gyorsan járt a hadtápos hölgyek keze, örültek a gyerekek a friss finomságoknak

\"\"

A kicsik könnyedén felmásztak a lánctalpas tetejére

\"\"

Idősebb korban már nem olyan egyszerű, kapaszkodni kell!

\"\"

Persze, ha van lovagias segítség, akkor könnyebb

Rákosmente Önkormányzata az önkéntes és hivatásos szervekkel együttműködve május 5-én, csütörtökön komplex katasztrófavédelmi tavaszi gyakorlatot tartott a városközpont szomszédságában található Nyilas-táblán.
Az eseményen közreműködött Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse, Önkéntes Polgári Védelmi Szervezete, Közterület-felügyelete, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság, a XVII. kerületi Tűzoltóparancsnokság, a Magyar Vöröskereszt, a Delta Polgárőrség, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Dél-pesti Önkéntes Mentőcsoport.
Az eseményen részt vett Szikszó Sándor, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-pesti Kirendeltség vezetője, Ribai László tűzoltó alezredes, a XVII. kerületi Tűzoltóparancsnokság vezetője, Varga Balázs ezredes, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézettől, valamint Rimóczi Sándor Vilmos Nagytarcsa polgármestere.
Horváth Tamás alpolgármester köszöntőjében kiemelte: nagy szerepet töltenek be az önkéntesek a hivatásos szervek mindennapi munkájában, ezért is fontosak a közös gyakorlatozások.
A folytatásban kötelező munkavédelmi előadáson vettek részt a megjelentek, majd Tóth Csaba Csongor közbiztonsági és védelmi referens irányításával elkezdődött a gyakorlat. Az eseményeket csaknem kétszáz kerületi óvodás kísérte figyelemmel.
A rendezvény folytatásaként Rákosmente Önkormányzata idén ötödik alkalommal rendezi meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat. A június 10-12. közötti eseményen számos érdekesség várja majd az érdeklődőket. A hétvége célja egy olyan színvonalas, a családok számára tartalmas szórakozást, ismeretterjesztést kínáló programsorozat megvalósítása, melynek során a honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi látványelemek megjelenítésével közvetítenék az ifjúság számára a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit, elősegítve ezzel a lokálpatriotizmus erősítését.
Forrás: rakosmente.hu