Térfigyelő kamerarendszer a kerületbe vezető főutak mentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente polgármester átadja a gépkocsi kulcsát Meichl Géza r. dandártábornoknak

\"\"

A monitoron mutatják a kamerák, mi történik a bevezető utakon

\"\"

Meichl Gáza megköszöni az önkormányzat támogatását. Mellette Szikszó Sándor kerületi kapitány, Riz Levente polgármester és Horváth Tamás alpolgármester

Térfigyelő kamerarendszer ünnepélyes avatása zajlott május 5-én a kerületi rendőrkapitányságon. Az eseményen részt vett Meichl Géza r. dandártábornok, a Budapesti Rendőrfőkapitányság vezetőjének gazdasági helyettese és Riz Levente polgármester.
A közbiztonságot növeli, hogy a városrész minden bevezető útját térfigyelő kamerarendszer figyeli. A kamerarendszer a kapitányság épületébe közvetíti a képeket, ahol folyamatos diszpécserszolgálat értékeli az eseményeket, szükség esetén pedig intézkedéseket foganatosít. A gyors intézkedéseket segíti, hogy az önkormányzat erre a célra személygépkocsit adományozott a rendőrségnek, hogy még hatékonyabb legyen a munkájuk. A személygépkocsihoz rendszámfelismerő berendezés is tartozik, amely segítségével egykettőre meg lehet állapítani, hogy jogszerűen használja valaki a gépkocsit vagy esetleg már bejelentették annak ellopását. Kiderül az is, megfizette-e a gazdája a gépjárműadót, illetve felelősségbiztosítást vagy sem, továbbá, hogy érvényes vagy lejárt forgalmi engedéllyel hajtja a járművet valaki.
A térfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatos járőrszolgálat és a hozzá tartozó diszpécserrendszer éves szinten összesen nyolcvan millió forintjába kerül az önkormányzatnak. Ez azt bizonyítja, hogy Rákosmente önkormányzata számára különösen fontos a közbiztonság további erősítése. Mint arról már beszámoltunk, a tavalyi közbiztonsági adatok nagyon kedvezőek, a bűnügyi kimutatások szerint 2015-ben sokat javult a közbiztonság. Az önkormányzat mostani támogatása abban a reményben fogant, hogy a jó statisztikán is lehet még javítani.