Megújult az iskolaudvar a Zrínyiben

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Játék az új csúszdán, a gumilapos udvaron

\"\"

Riz Levente köszöntője

A Zrínyi Miklós Általános Iskola alsó tagozatos udvarának átadó ünnepségét tartották április 26-án. Az eseményen részt vett Riz Levente polgármester, Horváth Tamás alpolgármester, dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató.
Az általános iskola alsó tagozatos udvarának állapota az elmúlt években jelentősen romlott. Az udvar esős időben a sár miatt csak a térburkolattal burkolt területen volt használható. Nagy igény volt az alsósok részére biztonságos, a mai előírásoknak megfelelő játszóudvar létesítése. A nagyok számára egy éve fitnesz eszközöket telepítettek a nagy épület mellett.
A munkálatok során elkészült a mászókával, csúszdákkal, hintákkal, biztonságos gumilapokkal borított aljzattal elkészített játszóudvar mintegy 8,5 millió forint értékben. A sportpálya mellett megújult a futópálya egy része, 100 méter hosszan biztonságosan megrendezhetők rajta a gyorsasági futóversenyek. Mellette elbontották a balesetveszélyes szurkolói lelátót, helyén távolugró pályát alakítottak ki. A szélét gumiborítással látták el, hogy itt is minél kisebb legyen a balesetveszély. A fejlesztés összesen 17,5 millió forintba került.
Riz Levente beszédében jelezte, az iskolai fejlesztések folytatódnak. Szeretnék elérni, hogy a Zrínyi fejlett, XXI. századi infrastruktúrájú iskola legyen, ezért a friss részsikereket nem tették még ünnepélyesebbé a szalagátvágással.
A polgármester szólt arról, hogy a Kucorgó térnek miként lehetne elfogadhatóbb arculatot adni a jelenlegi rendezetlenség helyett. A városvezető elmondta, a tér északi része könnyebben rendezhető. Igaz, itt is többféle ingatlantulajdonnal kell számolni. Van fővárosi, kerületi és magántulajdon egyaránt. Itt található a Zrínyi iskola és a Piroska Óvoda is. Ezen a részen várható, hogy fokozatosan rendezettebb körülmények alakulnak ki.
A tér rendetlen, gazos déli része magántulajdonban van, s a tulajdonosoknak se pénze, se szándéka nincs a terület rendezésére. Így a Kucorgó arca továbbra is felemás marad, de az iskola és az óvoda környéke fokozatosan rendezettebbé válik – mondta végezetül Riz Levente.