Balassis diákok sikerei

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"


Molnár Zsolt történelemtanár és tanítványainak csoportja a SZAKE közismereti versenyeinek döntőjén

\"\"


 

A Kazinczy-érmes Hoffmann Márk és felkészítő tanára, a Z. Szabó László-díjjal kitüntetett Ficzekné Molnár Mária magyartanár


Az elmúlt hetekben ismét szép eredményekkel büszkélkedhettek a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium tanulói.
A Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) országos középiskolai versenyein évek óta kiemelkedően szerepelnek a balassisok. Az idén nyolc három-három főből álló csapat is indult az „Örökségünk ’48” történelmi, a „Magyarország az én hazám” és az „Erdélyország” című honismereti, illetve a „Magyarok Európában” című állampolgári vetélkedőkön, amelyek összevont döntője Budapesten, a Stefánia Palotában zajlott le. A legszebb eredmény a „Magyarok Európában” című versenyen született, ahol a Bolvári Máté, Stubnya Márton és Laukó Bálint által alkotott csapat első helyezést ért el. A csapatok felkészítő tanára Molnár Zsolt tanár úr volt, aki ebben az évben is meghívást kapott a zsűri munkájába, ahol a szakközépiskolások teljesítményét értékelte az „Erdélyország” c. kategóriában.
Április közepén Győrben, az 51. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Szép magyar beszéd versenyen Hoffmann Márk (12. b osztályos tanuló) Kazinczy-érmes lett. Felkészítőjét, Ficzekné Molnár Mária tanárnőt, a zsűri Z. Szabó László-díjjal tüntette ki többéves eredményes felkészítő munkájáért.