Takarítás a városban volt, a lelkekben sajnos továbbra sem

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Horváth Tamás takarítás közben

\"\"

Gyűlik a mocsok

\"\"

A fogvatartottak is segítettek

Kerületi szemétszedési akciót szervezett Rákosmente Önkormányzata, a Zöld XVII civil szervezet, valamint a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat. Az április 9-iki eseményen egyszerre több helyszínen folyt a munka.
Gyűjtötték a szemetet az Összekötő utca-Ecseri dűlő, a Szabadrét utca-Várvíz utca környékén, a Népkert mellett és Rákoshegy több területén.
Horváth Tamás alpolgármester népes csapat tagjaként a Népkert melletti cserjésben dolgozott. Mint a felvételen látható, a patak irányában, néhány lépésre a gondozott, szép népkerti zöldfelülettől hihetetlen mennyiségű szemetet raktak le az emberek. Több hasonló akciót is ellátna munkával ez a hulladékhalmaz. Feltéve, ha közben nem termelődne újra a szeméttelep.
Nem először adjuk közre az áldatlan állapotokról szóló hírt azzal a reménnyel, hátha történik valami a megelőzés, a krónikus illegálisan szemetelők nyakoncsípése érdekében. De nem megy!
A Ferihegyi út és a Rákóczikert utca találkozásánál fogvatartottak gyűjtötték a szemetet. Az elítéltek közül Kovács Géza és Vida Bálint mondott néhányszót arról, miért vállalkoztak erre a munkára. Mint utaltak rá, az önkéntes jellegű feladatot mégis a szabadban lehet végezni, ami sokkal jobb, mintha a zárt ajtók mögött telne az idő. Elmondták továbbá, hogy jólesik olyan feladatot elvégezni, amivel másoknak örömet okoznak.
Az aktuális akció eredményesen befejeződött ugyan, de azt sajnos nem lehet elmondani, hogy innentől fogva tiszta környezet fogadja a rákosmenetieket.
A takarítást ugyanis nem azok végzik, akik a feladatot adják. Sajnos, az illegális szemétlerakás alpári motivációja sok köztünk élő ember sajátja, akiknek először a saját lelküket kéne kitakarítani ahhoz, hogy a közel kilencvenezer XVII. kerületi lakos ne szégyenkezzen az újra és újratermelődő szeméthegyek miatt.