Katasztrófavédelmi erőpróba iskolásoknak a Pesti úton

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Alpolgármesteri köszöntő

\"\"

Tömlőgurítás

\"\"

 

Vegyvédelmi feladat védőruhában

\"\"

Tájolóhasználati feladat a „kerek erdő” közepén

\"\"

Nyúlgátépítés

\"\"

Ügyességi feladatok a közlekedésből

\"\"

Elsősegély

\"\"

„Életmentés” a szárazföldön. Gumitömlő, kötél és kampó segítségével lehet partra húzni a fuldoklót.

A középiskolások közül a Pál Apostol iskola végzett az élen a Kőrösi első számú és a Békésy iskola 4. számú csapata előtt a mai Katasztrófavédelmi Versenyen a Pesti úton. Az általános iskolások között szintén a Pál Apostol volt a legjobb, utána a Czimra iskola 2. csapata és a Jókai Mór reformárus iskola csapata következett.
A reggeli seregszemlén Horváth Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A Tóth Csaba Csongor irányításával dolgozó versenyrendezőséget dicséri, hogy minden kerületi diáknak biztosította az indulást, aki késztetést érzett az elméleti és gyakorlati feladatok teljesítéséhez. Így senkit nem zártak ki a versenyből. Hiszen az a cél, hogy minél többen legyenek képesek alkalmazni a gyakorlatban a kárenyhítő, életmentő ismereteket. Az összesen tizennyolc induló csapat közül több iskola négy gárdával is képviseltette magát. Ilyen volt például a Békésy szakközép és a Kőrösi. A szervezők örömmel konstatálták, hogy más iskolákból is érkezett több csapat. A zsűri precíz elnöke Pestiné Heincz Andrea volt.
A vetélkedő lényege idén is az volt, hogy számonkérje a fiataloktól azt a tudást, amelyet kritikus helyzetekben a baj elhárításában vagy enyhítésében kell tanúsítani. Be kellett mutatni például a szakszerű elsősegélynyújtás módját, ügyesen kellett kigurítani a tűzoltóautó víztömlőjét, volt tájolókezelési gyakorlat, vegyvédelmi feladat, közlekedési ügyességi verseny és a vízben úszógumiba kapaszkodó, fuldokló ember képzeletbeli kimentése dobókötél és kampó segítségével.
A gyerekek élvezték a délelőtti erőpróbákat, majd örömmel vettek részt a verseny végi falatozásban, amelynek keretében a helyszínen készített finomságok lehetett elfogyasztani.
A legjobban a fővárosi versenyen képviselik Rákosmentét.

\"\"

Készül az ebéd