A „különösen veszélyes ellenség” köszöntése 89. születésnapján

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Bodnár Attila főigazgató köszönti Cseke Lászlót

Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója köszöntötte 89. születésnapja alkalmából a Szabad Európa Rádió népszerű műsorvezetőjét.
Cseke László – született Ekecs Géza – Tinédzser parti műsora 42 éven át naponta segítette a magyar ifjúságot a demokrácia értékeinek megismerésében.
Cseke László, akkor még Ekecs Gézaként, 1949-ben a zöld határon át távozott Magyarországról, először Párizsba. Innen települt át Münchenbe, ahol a Szabad Európa Rádiónál először a társadalmi osztályt vezette, majd a lehallgató részlegen a Kossuth és Petőfi adók megfigyelése volt a feladata.
1951-től 1993-ig a Tinédzser partival naponta jelentkezett be. Ez a műsor évtizedeken át jelentette a magyar fiataloknak az ifjúságukat, kifejezte a szabadságvágyukat. Tőle hallhatták először a beat és rock zene világsztárjait.
„Különösen veszélyes ellenségként” 40 év után térhetett először vissza Magyarországra.
A rendszerváltozás után bekapcsolódott a hazai könnyűzenei életbe.
A Szabad Európa Rádió megszűnése után aktív szerepet vállalt annak dokumentumai megőrzésében, minél szélesebb körben való nyilvánosságra hozatalában. 
„Cseke Lászlóval több éves barátság köt össze. Úgy gondolom, hogy születésnapi látogatásommal sok-sok honfitársam jókívánságát vittem el magammal, köszönetet a műsoraiért, és azért, amivel hozzájárult az előző rendszer lebontásához.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.