A rákosmenti migránsbefogadó állomás rémhíre a tegnapi Kormányinfón

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter

 

A 43. Kormányinfón is téma volt a rákosmenti migráns befogadó állomás létesítésének rémhíre tegnap délután. Portálunk főszerkesztője kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert a témában. Szó szerint közöljük a párbeszédet.
Horváth K. József vagyok a Tizenhetedik Online-tól. Azt szeretném miniszter úrtól megkérdezni, tegnap (azaz szerdán – a szerk.) a Jobbik egy XVII. kerületi sajtótájékoztatón belengetett egy lehetőséget, hogy migráns befogadóállomás létesül a XVII. kerületben. Ezzel kellő riadalmat keltett mind a fővárosban…
Lázár János. Rosszul aludtak a jobbikosok valószínűleg, a rémálom összefolyt a valósággal.
Horváth K. József: Ezt akarom kérdezni, hogy van-e, lehet-e…
Lázár János: Nehéz estéjük lehetett.
Horváth K. József: …valamilyen kormányzati hír alapja, vagy csak politikusi fantázia a kérdés?
Lázár János: Nem lesz befogadóállomás Magyarországon, ez a kormány célja. Két őrzési pont kerülhet szóba, Szentgotthárdon és Körmenden. Ezeknek a kialakítása megtörténhet. Jelen pillanatban nincs rá szükség.
                                                           ***
Dunai Mónika országgyűlési képviselő az alábbi nyilatkozatot juttatta el tegnap szerkesztőségünkhöz.
Miközben országszerte sorra zárjuk be a menekültszállásokat, mert határozott célunk, hogy ne legyen egyetlen illegális bevándorló és így menekülttábor sem Magyarországon, a Jobbik egy rákosmenti menekülttábor képtelen víziójával riogat.
Nekünk, a Fidesz és a KDNP rákosmenti politikusainak a magyar emberek, kiemelten a rákosmentiek biztonsága a legfontosabb, az illegális bevándorlás megállítása mellett mi eltántoríthatatlanul kiállunk!
Riogatás, hisztériakeltés helyett olyan felelős migrációs politikát kell folytatni, hogy Magyarországon se betelepített migránsok, se gazdasági bevándorlók ne legyenek, ezért teszünk nap mint nap megfeszített erővel: ezért építettük a határzárat, ezért szigorítottuk jelentősen a bevándorlási jogszabályokat, ezt a célt szolgálja a rendőri és katonai határvédelem bevezetése is.
Országgyűlési képviselőként a helyi képviselő-testület fideszes-kdnp-s vezetésével és tagjaival támogatjuk a kormány törekvéseit a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben, népszavazással szeretnénk kikérni a magyarok és itt helyben minden rákosmenti véleményét arról, hogy akarják-e a bevándorlók kötelező betelepítését hazánkba.
Arra kérek minden rákosmentén élőt, hogy szavazzanak nemmel a bevándorlók betelepítésére, védjük meg közösen az ország függetlenségét!
Nem menekülttáborokra, hanem hazánk határainak, kultúránknak, törvényeinknek, hagyományainknak védelmére van szükség!