Megemlékezés Ligeten és Csabán

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Molnár Levente: Talpra magyar, hí a haza!

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezést ma délután a Rákosligeti és a Rákoscsabai Polgári Kör.
Rákosligeten Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő köszöntötte a népes ünnepülő közönséget. Elsőként köszönetet mondott Melocco Miklós szobrászművésznek, a Nemzet Művészének, aki a X. utca egyik eladott házában fellelt Petőfi-szobrát Rákosmentének adományozta. A meglehetősen leromlott állapotban megtalált szobrot Domonkos László, ligeti szobrászművész állította helyre. E szép, megújult formában találkozhatott vele ma a Ligeten ünneplők sora, akik nagy tapssal fogadták Melocco Miklós fölajánlását. Leskó-Dely Tercia dalénekes, Schubert Katalin, az Ascher Oszkár Színház színművésze és Molnár Levente kisdiák tolmácsolásában énekkel, verssel idézték fel a forradalmi idők hangulatát. Ünnepi beszédet Molnár Anna, a Gregor József Általános Iskola igazgatóhelyettese mondott.
Rákoscsabán a Zrínyi Miklós Általános Iskola diákjai ünnepi műsorát tekintették meg az egybegyűltek, majd meghallgatták Virág Mihály csabai képviselő ünnepi beszédét.
A megemlékezés mindkét helyszínen koszorúzással zárult. 

\"\"
Molnár Anna gregoros igazgató helyettes ünnepi beszéde

\"\"

A zrínyis diákok műsora Csabán

\"\"

A csabai szónok Virág Mihály volt

\"\"

Dunai Mónika országgyűlési képviselőként koszorúz. Előtérben Melocco Miklós Petőfi-szobra.

\"\"

Riz Levente, Fohsz Tivadar és Horváth Tamás főhajtása

\"\"

A csabai cserkészek koszorúznak