Duplázott az Újlak a Szolnok megyei diákolimpián

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A másodszor is győztes csapat és a felkészítőik

Ezerfős iskola ujjongott a hírre tegnap: ismét az Újlak utcai iskola nyerte a Szolnok megyei diákolimpiát. A döntő helyszíne Mezőtúron a Gál Ferenc Főiskola volt.
Március első hétvégéjén a Játékos Sportverseny Diákolimpia országos döntőjével folytatódott a diákolimpiai versenysorozat. A versenynek Mezőtúr városa adott otthont, 2016. március 05-06-án. A rendező Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület.
Az idén több mint 200 nevezés érkezett, amelyek közül a 8 legjobb csapat képviselhette iskoláját a mezőtúri országos döntőben. Januárban és februárban kerültek lebonyolításra az országos elődöntők és az országos pótselejtező, ahol kiélezett, szoros küzdelmeket vívtak egymással a csapatok. A tavalyi bajnokot a budapesti Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolát újra az országos döntő résztvevői között köszönthették. Az újlakos csapatot Sarkadi László, Cseppentőné Vuk Katalin és Fenyvesi György testnevelőtanár készítette föl. Segítségükre voltak a tanítók, a szülő is, s az önkormányzat is támogatta a felkészülését.
Az országos döntőbe jutott csapatok:
Gyula, Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye
Budapest, Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola
Agárd, Chernel István Általános Iskola és Gimnázium
Eger, Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola
Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola
Szombathely, Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola
Nagykanizsa, Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola.
Sarkadi Nagy Adrien igazgató a Tizenhetedik érdeklődésére elmondta, nagyszerű dolog a siker, mindenki számára nagy büszkeség. Sokat segít az iskolaközösség még erősebbé kovácsolásában.