Térítésmentes Egészségkártya a Betegek Világnapja alkalmából a Bajcsyban februárban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház térítésmentesen biztosít Egészségkártyát a
Betegek Világnapja alkalmából
II. János Pál pápa 1992-ben azzal a szándékkal nyilvánította február 11-ét a Betegek Világnapjává, hogy ezen a napon megemlékezzünk a betegekről és az egészségügyben dolgozókról.
\"\"

Dr. Bodnár Attila

főigazgató

Bajcsy-Zsilinszy Kórház

 

 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház eddig egyedülálló módon valósította meg a páciens központú egészségügyi ellátást a korszerű Egészségkártya bevezetésével. A kártya használatával az interneten keresztül bárhol, bármikor hozzáférhetnek pácienseink az intézményben keletkezett dokumentumaikhoz, hozzáférést biztosíthatnak a kezelőorvosuknak, a jövőbeni fejlesztések révén előjegyzést kérhetnek, de a telemedicinális szolgáltatások felé is történnek lépések.
A jó orvos – beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a két fél közötti megfelelő mennyiségű és minőségű információáramlás. Ez a kapcsolat az egyik legfontosabb alappillére a kórház hatékony működésének.  Az Egészségkártya a Bajcsy-Zsilinszky kórház egyik kényelmi szolgáltatása.
„A Bajcsy Kórház munkatársaival együtt elkötelezettek vagyunk a betegközpontú gyógyító munka mellett. Ezért az intézmény nevében a Betegek Világnapja alkalmából megajándékozzuk pácienseinket térítésmentes Egészségkártya regisztrációval, vagyis annak 2.990 forintos díját fekvő betegeinktől átvállaljuk február végéig.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.


******


Speciális szívkatéter – először a Bajcsyban

Először végeztek speciális szívkatéteres eljárást egy új műszerrel a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban február 9-én. Az eljárás lényege, hogy egy speciális, gyémántkeménységű fejjel rendelkező műszerrel az olyan meszesedések is áttörhetőek a koszorúér falában, melyek a hagyományos katéteres eszközzel már nem tehetők átjárhatóvá. Ezzel a Bajcsy Kórház megnyitotta az utat mind az akut betegek, mind a még komoly tüneteket nem okozó, de veszélyeztetett páciensek gyors, hatékony, helyben történő ellátása előtt – mondta nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.
Az un. ’rotációs atherectomia’ eljárás alkalmazása házon belüli szívsebészet nélküli kórházakban világszerte elfogadott és engedélyezett. Magyarországon a Bajcsy kórház az első, amely házon belüli szívsebészeti háttér nélkül a mai napon először alkalmazta így ezt a többnyire életmentő beavatkozást.
A Bajcsy kórház 16 évvel ezelőtt is felvállalta az úttörő szerepét, amikor az országban elsőként létrehozta szívsebészeti háttér nélkül szív katéteres laborját, mellyel körzetének egészségügyi ellátási színvonalát jelentősen emelte.
Prof. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, a Klinikai Központ Elnöke megjegyezte, örömére szolgál, hogy a házon belüli szívsebészeti háttér nélküli szívkatéteres centrumok közül a Bajcsy kórházban végeztek először rotablációs kezelést, és ezzel megnyílt az út a komplex ellátást igénylő betegek helyben történő ellátása előtt.     
– A Bajcsy Kórház munkatársaival együtt elkötelezettek vagyunk az orvostudomány mindenkori állásának megfelelő legmagasabb szinten történő betegellátás mellett. Ezzel az un. ’rotablációs’ beavatkozással intézményünk újabb lehetőséget nyitott a gyógyítás sokszínű palettáján – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.