Átadták az első Rákosmenti Babacsomagot

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente polgármester kibontja a csonag tartalmát a kismama számára

Riz Levente polgármester és Hatvani Zoltán önkormányzati képviselő 2016. február 4-én ünnepélyes keretek között adták át a 2016. január 1-én – Rákosmentén ebben az évben elsőként – született Kiss Lívia Ramóna családjának az első Rákosmenti Babacsomagot.  Az édesanya nagy örömmel fogadta a babacsomagot és köszönetét fejezte ki a polgármester felé, hogy Rákosmente Önkormányzata egy ilyen kedves gesztussal járul hozzá az újszülött gyermekek és családjaik életéhez.
A Rákosmenti Babacsomag doboza és elemei egyedi grafikai tervezésűek, különlegességük a rák-babalogó, amely a „Rákosmenti Baba Vagyok” szlogennel ellátott embléma és Rákosmente arculatának színeibe illeszkedő rák mesefigura látható. A grafikai terveket kerületünk lakója, elemen Czakó Rita illusztrátor készítette, aki számos mesekönyvet illusztrált már.
A babacsomag 2 darab bodyt, 1 darab sapkát, 1 darab partedlit, 1 darab plédet és védőnői tájékoztatót tartalmaz. A csomagban található védőnői tájékoztató számos hasznos információval látja el a szülőket, az újszülött- és csecsemőkor jellemzői kapcsán.
Rákosmente Önkormányzata minden rákosmenti babának és családjának örömökkel teli, egészségben eltöltött hosszú, boldog életet kíván.

Forrás: Rákosmente Önkormányzat
Fotó: Szakács Zsuzsa