Vezérőrnagyi köszönetnyilvánítás Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A főigazgató személyesen köszöni meg a munkát az állomány tagjainak

\"\"

Ünnepi szavak az év utolsó napján

\"\"

Koccintás és jókívánság. Tollár Tibor és Riz Levente.

Óévbúcsúztató köszönetnyilvánításra, koccintásra látogatott a katasztrófavédelem Bakancsos utcai bázisára Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság főigazgatója december 31-én kora délután. Az eseményre elkísérte őt Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A főigazgató fogadására a XVII. kerület képviseletében jelen volt Riz Levente polgármester.
Tollár Tibor ünnepi látogatása voltaképpen annak a gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhető, amely a Ribai László vezette helyi katasztrófavédelmi bázis és Rákosmente Önkormányzata között az elmúlt években kialakult. Az együttműködés eredményeként jött létre önkormányzati támogatásból az a sószoba is, amelyet a főigazgató Riz Levente és Varga Ferenc társaságában meg is tekintett az épületben.
Tollár Tibor elöljáróban megköszönte a jelenlévőknek, hogy ezen az óév búztató szilveszteri napon nagy létszámban eljöttek a rendezvényre. Utalt rá, hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a szervezet vezetői köszöntik az állomány tagjait az ország különböző pontjain, megköszönve a 2015-ben végzett munkát. Reményét fejezte ki, hogy az esztendő utolsó napján csendes, nyugodt szolgálat vár az állományra. Emlékeztetett, a katasztrófavédelem számára a mögöttünk hagyott esztendő csendesnek számított. A nagyobb rendkívüli események szerencsére elkerülték az országot. Kiemelte azonban, hogy még e nyugodtnak számító évben is elvesztettek négy kollegát négy hónap alatt, ami komoly teher, feldolgozása nem könnyű feladat az állomány számára. Jelezte, Szilveszter napja az egész országban a felhőtlen, boldog vidámságról szól.
Utalt rá, december 31 az év egyetlen napja, amikor az állampolgárok jogosultak rá, hogy az állampolgárok tűzijátékot használjanak, ami önmagában is komoly biztonsági kockázatot jelent. Jó hír, mondta a főigazgató, hogy tűzijátékkal kapcsolatos súlyos esemény az elmúlt időszakban nem történtek. Reményét fejezte ki, hogy minden használó felnőtt módon áll szilveszter este is ezekhez az eszközökhöz. Amennyiben mégis lesznek események, akkor a rákosmenti, s az ország többi helyén szolgálatban lévő kollégák ezeket megfelelően tudják majd kezelni. Aláhúzta, az lenne a legjobb mindenkinek, ha a ma esti szolgálatokat a katasztrófavédelem munkatársai a bázis meleg szobáiban tölthetnék el.
Tollár Tibor végezetül ismételten megköszönte mindenkinek a munkáját és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt az állomány tagjainak, vezetőinek.