Elismerés a helyi rendőri állománynak

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Bucsek Gábor r. dandártábprnok, Budapest rendőrfőkapitánya beszél 

\"\"

Riz Levente átadja a jutalmat a huszonöt díjazott egyikének. Háttérben Szikszó Sándor kerületi kapitány, félig takarva Bucsek Gábor Budapest rendőrfőkapitánya.

A XVII. kerületi rendőrkapitányság 2015-ben kiváló munkát végzett. Akár a bűncselekmények felderítési mutatóját, akár az állampolgári visszajelzéseket tekintve – hangsúlyozta egyebek mellett Bucsek Gábor r. dandártábornok, a BRFK parancsnoka azon a ma esti összejövetelen, amelyet a kerületi önkormányzat szervezett a helyi rendőrállomány részére, s amelyen pénzjutalmakat is átadtak. Az eseményen részt vett Szikszó Sándor, a XVII. kerület rendőrkapitánya, a Polgármesteri Hivatal vezetése és dr. Fachet Gergő önkormányzati képviselő.
Bucsek Gábor utalt a minapi KSH jelentésre, amely szerint Budapest polgárai biztonságban érzik magukat. Erről nem a város rendőrkapitánya tehet, hanem elsősorban azok, akik ezt a feladatot el tudják látni a fővárosban, illetve ha valakinek valamiféle baja esik, akkor az illetékes rendőrök nagyon gyorsan tudnak intézkedni. Bucsek Gábor kiemelte, a kerületiek büszkék lehetnek az önkormányzatra, mert biztos támaszként áll a kerületi kapitányság mögött, munkájáról elismerő véleményeket fogalmaz meg a Fővárosi Közgyűlés, valamint a BRFK vezetője számára. Budapest rendőrfőkapitánya azt kívánta a rendőrség rákosmenti állományának 2016-ra, hogy ugyanezzel az intenzitással végezzék munkájukat.
Riz Levente polgármester utalt arra a régi jó hagyományra, amely fennáll az önkormányzat és a rendőrkapitányság, illetve az itt élők és a rendőrség között. Kiemelte, az önkormányzat az elmúlt években erejéhez mérten rendszeresen támogatta a rendőrség munkáját. Az idei esztendőt fordulópontnak nevezte a polgármester, mert az önkormányzat térfigyelő kamerarendszert épített ki mintegy 35 millió forint értékben. A kapitányságon már készen van a diszpécseri szoba és működik a rendszer, a tervek szerint január 1-től működésbe is lép.
Riz Levente – a helyi kapitányság javaslata alapján – huszonöt munkatársnak személyenként nettó negyvenezer forint pénzjutalmat adott át az év során az átlag feletti színvonalon végzett munkájáért.