Új eszközök és pénzjutalom a kerületi katasztrófavédelem tagjainak

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jelképesen átveszi az adományt Riz Levente polgármestertől

\"\"
Riz Levente köszönti az állományt

\"\"

Riz Levente jutalmat ad át Farkas László rajparancsnoknak

\"\"

Lukoczki Károly önkormányzati képviselő megszemléli az átadott eszközöket

Több, mint három millió forint értékben adott át eszközöket, illetve pénzjutalmat a rákosmenti tűzőrség tagjainak Riz Levente polgármester ma délelőtt. Az eseményen jelen volt Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Ribai László, a tűzőrség parancsnoka, Horváth Tamás alpolgármester és Lukoczki Károly önkormányzati képviselő.
Riz Levente köszöntőjében kiemelte, a katasztrófavédelmi egység önkormányzati támogatása azért különleges és jó, mert a tűzoltók saját életüket, testi épségüket teszik kockára, miközben a kerületi, illetve az agglomeráció lakosainak életéért vagyoni biztonságáért dolgoznak.
Az életmentő eszközök között találjuk a tíz kompozit palackot, amelyek hegyi levegővel megtöltve szolgálják a felhasználók életét. Az adományok között van továbbá egy defibrillátor, két hordágy és két gerincrögzítő úgynevezett KED mellény.
A jutalmazásnak és az eszköztámogatásnak több évre visszanyúló hagyománya van Rákosmentén.