Ötven millióért vett új eszközöket a Rákosmente Kft.

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente polgármester, Horváth Tamás alpolgármester és Fehér Károly, a Rákosmente Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón az új gépek előtt

\"\"

Hofi Géza énekelte. "Söprik az utcát az utcaseprők, Mennek egy lépést, sepernek kettőt,
Súlyosan sepernek, sohasem pihennek, Súlyosan sepernek, sohasem pihennek,
Az utca tiszta, tiszta kosz!" De nem Rákosmentén! Itt új gép seper, s a polgármesteri ellenőrzés is – mint látjuk a képen – szigorú. 

\"\"

Tereprendező, árokásó gép. Rakodásra is alkalmas.

A Rákosmente Kft. idén ötven millió forintért vásárolt új gépeit mutatta be ma sajtótájékoztatón Riz Levente polgármester.
Az utcaseprő gép többek közt szemétszedésre, lombszívásra, takarításra alkalmas. A kiemelt közterületeket takarítják vele. A tuskómarót a tuskók kiszedéséhez, darabolásához használják. Az aprítógép a fasorfenntartásban, a letört ágak feldolgozásában szolgál hatékonyan, segítségével mulcs készíthető talajtakarás céljára. A gép segít a vihar utáni letört ágak feldolgozásában, általa tüzelőanyag állítható elő és szociálisan rászorultaknak biztosítható. Az új beszerzések között találjuk a talajdöngölőt. Úthibák javításához lehet használni. A locsológép is az idei vásárlások között szerepel. A fák, a bokrok öntözéséhez a nyári melegben nagy szükség van rá. Vásárolt továbbá a Rákosmente Kft. egy targoncát és egy kotró-rakodó masinát. Ezt egyebek mellett vízelvezető árkok ásásához, tereprendezéshez, különböző bontásokhoz lehet jól használni.
Riz Levente kiemelte, az eszközpark fejlesztése mögött gazdaságossági szempontok húzódnak meg. A társaság saját berendezéseivel gazdaságosabban lehet a várost üzemeltetni, mintha alvállalkozók megbízásával látná el a cég ezt a feladatot.
A polgármester elmondta, az idei jó eredmény alapján jövőre újabb fejlesztéseket tud majd finanszírozni a Rákosmente Kft.