Avatódélután a Csabagyöngye utcában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente és Virág Mihály hordót gurít, hogy megelőzzék a bajt

\"\"

Mostmár biztonságos uton jár a BKK autóbusza. Erről is beszélt Virág Mihály köszöntőjében.

\"\"

\"\"

Piknik az utcán

Ünnepélyes külsőségek között ma felavatták a felújított Csabagyöngye utcát. Bár a beruházás gazdája, a BKV buszjáratoknak utat biztosító főközlekedési útvonal kezelője, a kivitelezés lebonyolításának felelőse, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója távol maradt a rendezvényről, ettől azonban a rákoscsabaiak jól érezték magukat az alkalmi pikniken. Elvégre ők voltak azok, akik elszenvedték az útépítéssel járó nyűgöket, s úgyszintén ők azok is, akik élvezik a megújult, biztonságos út összes előnyét. Az eseményen Riz Levente polgármester mellett ott volt Virág Mihály, a körzet önkormányzati képviselője, illetve Lukoczki Károly és dr. Fachet Gergő listás önkormányzati képviselő.
A polgármester kiemelte, a Csabagyöngye utca megújulására sokat kellett várni. Főleg azért, részletezte, mert nem a kerületi, hanem a Fővárosi Önkormányzathoz tartozik. Idén végre zöld utat kapott a beruházás, s megkezdődhetett a munka. Újraépítették az út alapját, a különböző rétegeket, s kiépítették a csapadékvízelvezető rendszert is. Így a csapadék akadálytalanul juthat el a nagyobb gyűjtőcsatornákhoz. Például a Tanár utcai kereszteződésben lévőhöz, mutatott rá Riz Levente. Hozzátette, a buszmegállókban is megerősítették a burkolatot, így remélhetőleg nem fog behorpadni hónapok múltán. A vakok és gyengénlátók számára megtörtént a nagyobb kereszteződések akadálymentesítése. Végezetül a polgármester megköszönte az emberek türelmét, s balesetmentes közlekedést kívánt az megújult Csabagyöngye utcában.
Az esemény záróakkordja a hordógurítás volt. A hagyomány szerint, aki az új hídon, úton először megy át, azt baj éri. Ezért gördült először a hordó Riz Levente és Virág Mihály közreműködésével át a Csabagyöngye utcán ma délután, hogy a bajt megellőzze. Aztán zajlott a sültkolbász falatozás, a sör és a forró tea fogyasztás. A környékbeliek közösen örültek az fejlesztésnek.